מתכונים חמים

ליקר תפוזים

מתכון מאת: אלמוג אחרק,yekotel1@zahav.net.il
  • למתקדמים

פלחי תפוזים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 תפוזים גדולים ומתוקים
  • 1/2 1 - 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס אלכוהול 95% +כוס מים
  • מים נוספים לפי הצורך
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את התפוזים היטב ומייבשים אותם בטפיחות קלות.
  • 2. מקלפים מתפוז אחד את השכבה הדקה החיצונית בעזרת קולפן ירקות.
  • 3. סוחטים את התפוזים (כולל התפוז הקלוף), ומשלימים עם מים לכמות של 2 כוסות.
  • 4. שמים בסיר את המיץ, את הקליפות ואת הסוכר, מערבבים ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
  • 5. עם הרתיחה יש להנמיך את חום האש עד סף רתיחה למשך 10 דקות ולערבב לעתים תכופות. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר.
  • 6. שופכים את התערובת שהתקררה למיכל אחסון, מוסיפים את תערובת האלכוהול והמים, מערבבים היטב, סוגרים ומניחים למשך שלושה חודשים.
  • 7. מסננים את התערובת בעזרת מסננת מתכת על-מנת להוציא את הקליפות ומסננים שוב בעזרת בד או נייר סינון.
  • 8. סוגרים את המיכל ומניחים ליישון נוסף של 3 חודשים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully