וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבעות עוף מטוגנות בבוטנים

השילוב של בירה ובוטנים תמיד הולך טוב ביחד, ויוצר מנה שגם ילדים וגם מבוגרים מאוד אוהבים

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

עוף בבלילת בירה. נמרוד סונדרס
עוף בבלילת בירה

מצרכים למתכון

  • חזה עוף שלם
  • 1 ביצה
  • 1 כוס בירה לבנה
  • 1 כוס קמח
  • 2-3 כפות חמאת בוטנים
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת שום
  • מעט קמח לקימוח
  • שמן לטיגון עמוק (תירס/חמניות/קנולה)
  • להגשה:
  • צ'ילי מתוק/רוטב ברביקיו/קטשופ

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את הביצה עם הבירה, הקמח, חמאת הבוטנים והתבלינים לבלילה חלקה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 2. חותכים את חזה העוף לרצועות.
  • 3. מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים בו את רצועות העוף.
  • 4. טובלים את הרצועות המקומחות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל גוון חום זהוב ופריך. מגישים עם צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו או קטשופ.
  • • לפני שטובלים את רצועות העוף בבלילה רצוי לקמח אותן במעט קמח על מנת שהבלילה תיתפס היטב. את הקמח משדרגים בתערובת מתובלת של מלח ופלפל.
  • זמן הטיגון תלוי בגודל שחותכים את הרצועות, לכן צבע הוא המדד הכי טוב
  • טיפים:
  • • רצוי להשתמש בחזה עוף שלם ולא בחזה עוף פרוס מוכן לשניצלים כדי שיתקבלו רצועות עוף בשרניות ועבות.
  • • מי שאוהב טעם דומיננטי של חמאת בוטנים יכול להוסיף כף נוספת. אם הבלילה הופכת סמיכה מידי מדללים במעט בירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully