- 1. טורפים את הביצה עם הבירה, הקמח, חמאת הבוטנים והתבלינים לבלילה חלקה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 2. חותכים את חזה העוף לרצועות.
-
- 3. מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים בו את רצועות העוף.
-
- 4. טובלים את הרצועות המקומחות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל גוון חום זהוב ופריך. מגישים עם צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו או קטשופ.
-
- לפני שטובלים את רצועות העוף בבלילה רצוי לקמח אותן במעט קמח על מנת שהבלילה תיתפס היטב. את הקמח משדרגים בתערובת מתובלת של מלח ופלפל.
-
- זמן הטיגון תלוי בגודל שחותכים את הרצועות, לכן צבע הוא המדד הכי טוב
- טיפים:
- רצוי להשתמש בחזה עוף שלם ולא בחזה עוף פרוס מוכן לשניצלים כדי שיתקבלו רצועות עוף בשרניות ועבות.
-
- מי שאוהב טעם דומיננטי של חמאת בוטנים יכול להוסיף כף נוספת. אם הבלילה הופכת סמיכה מידי מדללים במעט בירה.