אצבעות עוף מטוגנות בבוטנים
השילוב של בירה ובוטנים תמיד הולך טוב ביחד, ויוצר מנה שגם ילדים וגם מבוגרים מאוד אוהבים
עוף בבלילת בירה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- חזה עוף שלם
- 1 ביצה
- 1 כוס בירה לבנה
- 1 כוס קמח
- 2-3 כפות חמאת בוטנים
- מלח
- פלפל
- אבקת שום
- מעט קמח לקימוח
- שמן לטיגון עמוק (תירס/חמניות/קנולה)
- להגשה:
- צ'ילי מתוק/רוטב ברביקיו/קטשופ
- 1. טורפים את הביצה עם הבירה, הקמח, חמאת הבוטנים והתבלינים לבלילה חלקה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- 2. חותכים את חזה העוף לרצועות.
- 3. מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים בו את רצועות העוף.
- 4. טובלים את הרצועות המקומחות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל גוון חום זהוב ופריך. מגישים עם צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו או קטשופ.
- לפני שטובלים את רצועות העוף בבלילה רצוי לקמח אותן במעט קמח על מנת שהבלילה תיתפס היטב. את הקמח משדרגים בתערובת מתובלת של מלח ופלפל.
- זמן הטיגון תלוי בגודל שחותכים את הרצועות, לכן צבע הוא המדד הכי טוב
- טיפים:
- רצוי להשתמש בחזה עוף שלם ולא בחזה עוף פרוס מוכן לשניצלים כדי שיתקבלו רצועות עוף בשרניות ועבות.
- מי שאוהב טעם דומיננטי של חמאת בוטנים יכול להוסיף כף נוספת. אם הבלילה הופכת סמיכה מידי מדללים במעט בירה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה