עוף שלם בבירה וירקות שורש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל6-4 מנות:
- 1 עוף שלם
- 1 בצל קלוף וחתוך ל6
- 2 תפוחי אדמה קלופים חתוך לקוביות
- 1 גזר קלוף וחתוך
- 1 סלק קלוף וחתוך
- 1 פחית בירה
- ½ כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1.מחממים מראש תנור ל180 מעלות.
- 2.מניחים את כל הירקות בתחתית מגש אפייה.
- 3.פותחים את הפחית ומלבישים את העוף מחלקו התחתון על גבי הפחית הפתוחה.
- 4.משמנים את העוף, ממליחים ומפלפלים ומערבבים את הירקות שבתחתית התבנית עם שאריות תערובת השימון.
- 5.מכניסים את העוף במצב שהוא עומד לתנור שחומם מראש כשעה ורבע או עד שהעוף שחום ומוכן .
- *פחית הבירה מתבלת את העוף מחלקו הפנימי ולכן יש להשתמש בפחית ולא בבקבוק.