כבדי עוף בבצק בירה
ציפוי בצק הבירה הפריך בצירוף הנימוחות הטעימה כל כך של כבדי העוף, יוצרים חטיף ממכר. מומלץ לחלק את הכבדים לחצאים וכך יש כמות גדולה יותר של הבצק הטעים ביחס לבשר הכבד. מתכון מתוך הספר "עולם הבירה" מאת שלמה פפירבלט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 8 כבדי עוף טריים ומנוקים (ויבשים)
- 500 גר' קמח
- ½ כפית מלח
- 100 מ"ל שמן חמניות
- 4 ביצים
- 300 מ"ל בירה כהה וחזקה
- 600 מ"ל מים (בערך)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים את הביצים, את הבירה, את השמן, ומים בהתאם לצורך, על מנת לקבל תערובת בדלילות מתאימה לטבילה ולציפוי.
- 2. טובלים את כבדי העוף, מצפים יפה בבלילה ומכניסים לשמן עמוק וחם מאוד למשך כ-10 דקות או עד שהבלילה שחומה באופן נאה.
- מומלץ: להגיש על סלט ירוק ברוטב וינגרט