חזה עוף בבירת דבש
המתכון הבא מציע גוון וטעמי שונים לחלוטין לחזה העוף והופך אותו גורמה באמצעים פשוטים להפליא. מתוך הספר "עולם הבירה" מאת שלמה פפירבלט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 נתחי חזה עוף "שניצלים" בעובי חצי ס"מ
- 1 בקבוק בירה מתובלת בדבש (כמו ה"ברבר" הבלגית)
- מעט חמאה
- 1 כף חרדל
- 2 כפות דבש נוזלי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. בכלי שטוח, פורסים את נתחי העוף, מוזגים עליהם 2/3 מן הבירה, מכסים בניילון נצמד, מניחים למשך כ-3 שעות במקרר.
- 2. מחממים את החמאה במחבת, מוציאים את השניצלים מהבירה ומטגנים כחמש דקות מכל צד, עש הזהבה קלה.
- 3. בינתיים, מערבבים היטב את שליש בקבוק הבירה הנותר עם החרדל והדבש, מוזגים על השניצלים במחבת כשהם מוכנים ומניחים להתבשל 2-3 דקות, תוך הפיכתם מצד לצד. מתבלים קלות במלח ופלפל.