שיפודי חזה עוף בדבש ובחרדל
אפשר לטגן במחבת ואפשר גם להכין על האש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חזה עוף (לבקש מהקצב לפתוח לשניצל בלי לדפוק את השניצלים)
- 4 שיפודי עץ
- לתיבול:
- חצי כוס יין לבן
- 4 כפות דבש
- 3 כפות חרדל
- כף סויה
- טימין קצוץ
אופן ההכנה
- 1. נועצים שיפוד בכל חתיכת חזה, לאורכו. השיפוד ינעץ מספר פעמים, כמו תפירה.
- 2. מערבבים את כל חומרי התיבול ומתבלים את העוף (שומרים בצד את התיבול שנשאר לאחר המריחה).
- 3. מחממים במחבת מעט שמן לחום גבוה מאוד.
- 4. מטגנים את העופות במחבת משני הצדדים עד שהחזה מוכן.
- 5. יוצקים את תערובת התיבול שנשארה ומרתיחים. מסובבים בה את השיפודים המוכנים.
- 6. מגישים עם שארית התיבול מהמחבת, על השיפודים.
- ניתן להכין גם במנגל (אז כמובן לא ניתן לשפוך את שאריות התיבול לאש).