ליקר פינה קולדה
אז הנה המתכון לאותו ליקר משובח, מוקדש באהבה לאבא שלי. אפשר כמובן להכין בבית, יחד עם עוגת יין וריבועי שוקולד נפלאים עם ליקר, שלא מצריכים אפייה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לליטר וחצי של ליקר:
- 1/2 קילו קוקוס לבן רגיל
- 1 קופסה גדולה (כ-800 גרם) חתיכות אננס משומר, כולל הסירופ
- 1 ליטר רום בהיר
- 1 קילו סוכר לבן רגיל
- 1/2 ליטר מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר גדול מים וסוכר ומחממים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומקררים.
- 2. מערבבים יחד את הסירופ עם כל שאר החומרים בקערה ענקית או בדלי נקי. סוגרים ומניחים "לעמוד" לפחות שבועיים.
- 3. מעבירים את הכל לסינון בבד נקי (חיתול, ציפית, סדין וכו') מעל קערה ענקית או דלי נקי. מה שיוצא זה הפינה קולדה. הנוזל יוצא חצי שקוף, לא לבן כמו הקנוי. מעבירים לבקבוקים נקיים וסוגרים.
- את מה שנשאר בבד מנצלים למילוי עוגות (למשל עוגת פירורים, עוגות שמרים או אחרות).