לחם בירה זריז
לא צריך תואר בקונדיטוריה בשביל להכין כיכר לחם טרי בתנור הביתי. בשביל המתכון הזה צריך רק קמח, בירה וקצת מלח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: לכיכר לחם בתבנית אינגליש קייק
- 500 גרם ( 1/2 3 כוסות) קמח תופח / או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
- 500 מ"ל בירה
- מעט מלח
- *תוספות לפי מה שיש והעדפה: אגוזים, זיתים, גרעיני חמניות, חמוציות וכו
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מערבבים את הקמח עם הבירה, מעט מלח (והתוספות שרוצים) לבלילה מעט גושית.
- 3. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור ל-45-50 דקות או עד שהלחם מקבל גוון שחום ויפה וקיסם שנעץ במרכזו יוצא יבש.
- 4. מוציאים מהתנור ומשתדלים לחלץ מהתבנית ולהניח על הרשת על מנת שהתחתית תתקרר ותישאר פריכה.
- 5. מגישים לשולחן עם גבינות וסלט.