- 1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח.
-
- 2. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה תוך ערבוב, עד שהחומרים יתאחדו לבצק.
-
- 3. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות, כ-10 דקות עד שיתקבל בצק רך וגמיש מאוד.
-
- 4. משמנים קערה בעלת מכסה בשמן זית ומגלגלים בתוכה את הבצק, כך שיצופה בשמן מכל צדדיו.
-
- 5. מכסים את הקערה במכסה או עוטפים היטב בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה-שעתיים, או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
- 6. לשים את הבצק ומחלקים אותו לכ-20 יחידות. מגלגלים כל יחידה לכדור חלק ומניחים על מגש מקומח. מכסים בניילון ומשהים מספר דקות.
-
- 7. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
-
- 8. משטחים בידיים כל כדור בצק לעלה קטן בקוטר 10 ס"מ. מניחים באמצע העלה כף מלית, מרימים את שולי הבצק מסביב וסוגרים אותם בהידוק מעל למלית. משטחים בידיים את כדור הבצק הממולא לפיתה קטנה בעובי 1 ס"מ.
-
- 9. מניחים את הפיתות על מחבת יבשה לוהטת וממתינים דקה-שתיים עד שישחימו בצדן התחתון. רצוי לכסות במכסה בשלב הזה.
-
- 10. הופכים ומשחימים גם בצד השני.
-
- 11. מוציאים מהמחבת ואוכלים מיד.