וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיתות ממולאות חובזה

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

פיתה ממולאה חתוכה (סמדר זורע ברמק). מערכת וואלה!
פיתה ממולאה חתוכה (סמדר זורע ברמק)

מצרכים למתכון

  • חומרים לכ-20 פיתות קטנות:
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ¾ 2 כוסות מים (600-680 מ"ל)
  • ¼ כוס שמן זית
  • למלית:
  • 2 כוסות עלי חלמית (חובזה) טריים קצוצים
  • 150 גרם גבינה בולגרית או אחרת
  • 1 כוס זיתים מגולענים וקצוצים
  • מלח, פלפל
  • (אפשר לאלתר ולגוון במרכיבי המלית כיד הדמיון הטובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח.
  • 2. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה תוך ערבוב, עד שהחומרים יתאחדו לבצק.
  • 3. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות, כ-10 דקות עד שיתקבל בצק רך וגמיש מאוד.
  • 4. משמנים קערה בעלת מכסה בשמן זית ומגלגלים בתוכה את הבצק, כך שיצופה בשמן מכל צדדיו.
  • 5. מכסים את הקערה במכסה או עוטפים היטב בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה-שעתיים, או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  • 6. לשים את הבצק ומחלקים אותו לכ-20 יחידות. מגלגלים כל יחידה לכדור חלק ומניחים על מגש מקומח. מכסים בניילון ומשהים מספר דקות.
  • 7. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
  • 8. משטחים בידיים כל כדור בצק לעלה קטן בקוטר 10 ס"מ. מניחים באמצע העלה כף מלית, מרימים את שולי הבצק מסביב וסוגרים אותם בהידוק מעל למלית. משטחים בידיים את כדור הבצק הממולא לפיתה קטנה בעובי 1 ס"מ.
  • 9. מניחים את הפיתות על מחבת יבשה לוהטת וממתינים דקה-שתיים עד שישחימו בצדן התחתון. רצוי לכסות במכסה בשלב הזה.
  • 10. הופכים ומשחימים גם בצד השני.
  • 11. מוציאים מהמחבת ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully