וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מרשמלו

יש ילדים שלא אוהבים שוקולד, וגם להם יש יום הולדת מפעם לפעם. העוגה הזאת שימחה מאוד ילד כזה, יחד עם החברים שלו

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

עוגת מרשמלו. ShutterStock
עוגת מרשמלו

מצרכים למתכון

  • חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם יוגורט
  • 1/2 כוס חלב
  • 100 גרם מרשמלו
  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • לזיגוג:
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מיץ לימון, או מים

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר חשמלי (אפשר ידני) מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים גם את היוגורט ומערבבים היטב.
  • 2. שמים את החלב והמרשמלו בקערית ומחממים כדקה בעוצמה מלאה במיקרוגל, עד שהמרשמלו כמעט נמס לגמרי, אך לאחר ערבוב עדיין נותרים פירורי מרשמלו (אפשר לחמם ולהמיס את המרשמלו גם בסיר קטן). מוסיפים את המרשמלו המומס אל תערובת הביצים והסוכר ומערבבים היטב.
  • 3. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שכל הקמח נבלע בבלילה.
  • 4. משמנים בחמאה תבנית עגולה, מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (25-30 דקות).
  • 5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. כשהעוגה פושרת, משחררים אותה מהתבנית, הופכים על צלחת ומקלפים בזהירות את נייר האפייה (תחתית העוגה היא כעת חלקה העליון).
  • 6. להכנת הזיגוג: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון (או המים). מורחים את הזיגוג במהירות על העוגה, מיישרים ומניחים לו להתייבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully