וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלמידה על סלסת פלפל חריף

מה יכול להיות טוב יותר, מאשר פילה של דג פלמידה עסיסי בחמאה, המונח על סלסת פלפל חריף מושקעת, ועגבניות חלוטות ושיני שום? מומלץ להגיש עם כוס יין לבן ליד.

מתכון מאת: שף מיקי סויסה,mikisn@walla.com

דג. ShutterStock
דג

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 יח' פלמידה בגודל בינוני מחולקים לפילה
  • 6 עגבניות
  • 3 פלפל חריף טרי
  • 2\1 כוס שמן זית
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 6 שיני שום טרי פרוס
  • מיץ מ2 לימונים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. לחליטת העגבניות יש להוציא את העוקץ בעזרת סכין קטן ולחרוץ צורת איקס בראש העגבנייה. לאחר מכן יש להרתיח מים ולהכניס את העגבניות ל-10 שניות ולהוציא למי קרח לשם עצירת הבישול.
  • 2. מקלפים את הקליפה, חוצים לשניים, מסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות גסות.
  • 3. חותכים את הפלפל החריף לקוביות קטנות ומעבירים לקערה את העגבניות, הפלפל החריף, הכוסברה ומחצית פרוסות השום.
  • 4. מתבלים בשמן זית מיץ לימון טרי ומלח גס ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • 5. את פילה הפלמידה מורחים בשמן זית ומעל מתבלים מלח גס פלפל שחור גרוס ומיץ לימון טרי.
  • 6. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות החמאה. מנמיכים את האש ומכניסים פנימה את פילה הדג תחילה עם הצד של הבשר ולאחר מכן הצד של העור ומבשלים על אש נמוכה עד לדרגה הרצויה כאשר המומלץ הוא נא מעט.
  • 7. להגשה – מעבירים את הסלסה למסננת להורדה של הנוזלים ולאחר מכן מסדרים במרכז הצלחת.
  • 8. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים מעל הסלסה. מוסיפים את שארית החמאה למחבת ומעט מיץ לימון ומצמצמים על אש בינונית לדרגה דל רוטב יוצקים מעל פילה הפלמידה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully