- 1. לחליטת העגבניות יש להוציא את העוקץ בעזרת סכין קטן ולחרוץ צורת איקס בראש העגבנייה. לאחר מכן יש להרתיח מים ולהכניס את העגבניות ל-10 שניות ולהוציא למי קרח לשם עצירת הבישול.
-
- 2. מקלפים את הקליפה, חוצים לשניים, מסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות גסות.
-
- 3. חותכים את הפלפל החריף לקוביות קטנות ומעבירים לקערה את העגבניות, הפלפל החריף, הכוסברה ומחצית פרוסות השום.
-
- 4. מתבלים בשמן זית מיץ לימון טרי ומלח גס ומכניסים למקרר למשך שעה.
-
- 5. את פילה הפלמידה מורחים בשמן זית ומעל מתבלים מלח גס פלפל שחור גרוס ומיץ לימון טרי.
-
- 6. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות החמאה. מנמיכים את האש ומכניסים פנימה את פילה הדג תחילה עם הצד של הבשר ולאחר מכן הצד של העור ומבשלים על אש נמוכה עד לדרגה הרצויה כאשר המומלץ הוא נא מעט.
-
- 7. להגשה מעבירים את הסלסה למסננת להורדה של הנוזלים ולאחר מכן מסדרים במרכז הצלחת.
-
- 8. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים מעל הסלסה. מוסיפים את שארית החמאה למחבת ומעט מיץ לימון ומצמצמים על אש בינונית לדרגה דל רוטב יוצקים מעל פילה הפלמידה ומגישים.