וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס עם ירקות צלויים

את המנה הזו ניתן להכין כשהירקות נצלים לבדם בתנור, אבל אפשר גם לזרוק אותם ברגע האחרון לאחר הצלייה אל תוך המחבת עם הדגים. המנה יוצאת פחות מסודרת, אך הטעמים מתערבבים זה בזה.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

משהו מושחת לשבת. דנה מלמד
משהו מושחת לשבת

מצרכים למתכון

  • 4 פילטים של דניס במשקל 180 גר' כל אחד
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כף טימין טרי
  • שמן זית
  • 1 קולורבי קלוף ופרוס דק
  • 1 זוקיני פרוס
  • 4 עגבניות תמר אדומות
  • 12 עגבניות שרי צהובות
  • 1 לימון קלוף ופרוס
  • 8 כדורי לבנה חתוכים לרבעים (או מפוררים גס)
  • חופן עלים ירוקים ( רוקט, אורוגולה, מיקס בייבי)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות (רצוי על מצב גריל).
  • 2. מסדרים על גבי תבנית משומנת את הירקות ומזלפים עליהם שמן זית.
  • 3. זורים מלח, פלפל, טימין וכמה טיפות של לימון.
  • 4. צולים בתנור כ-15-10 דקות, עד שהירקות זהובים ומעט חרוכים בשוליים.
  • 5. בינתיים, מכינם את הדגים: משמנים את הצד של העור בשמן זית וזורים מלח, פלפל וטימין. מחממים היטב מחבת טפלון ומטגנים את הפילטים על גבי הצד של העור, כ-3 דקות עד שהעור פריך. הופכים ומטגנים מהצד השני כ-2 דקות, עד שהדגים עשויים.
  • 6. להרכבת המנה: מסדרים ערימה של עלים ירוקים במרכז הצלחת, עליה חופן של ירקות צלויים, לימון ולבנה. מניחים על הכל את הדג כשהעור כלפי מטה.
  • 7. גיוון: אפשר להוסיף למנה מעט פסטו זעתר מדולל בשמן זית ולימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully