מתכונים חמים

פילה דניס עם סלסה של צלפים

המנה הזו זועקת עדינות לכל אורכה ורוחבה: השף ג'רלד פרננדס מקייטרינג "אפרוני פרננדס" מכין פילס של דניס, המונח על סלסת צלפים עגבניות, כשמתחת פירה שורשים מעודן.

מתכון מאת: ג'רלד פרננדס ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פילה דניס בסלסלת עגבניות

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 דגי דניס
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 8 ענפי טימין
  • 4 שיני שום
  • כף זרעי אניס
  • 100 מ"ל שמן זית
  • קורט מלח
  • לסלסה של הצלפים והעגבניות:
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1 בצל סגול
  • 20 מ"ל מיץ לימון
  • 250 מ"ל שמן זית
  • 1 צרור עירית
  • 1 צנצנת צלפים
  • לפירה:
  • 1 ק"ג תפוח אדמה דזירה קלוף
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
  • שיני שום קלופות מראש שום קטן
  • 5 ענפי טימין
  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 100 ג"ר חמאה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. אופן הכנת הדגים: מפרקים את דגי הדניס מנקים את עצמות הבטן חותכים את פילה הדג לחצי בקו אלכסוני מקביל לקו הפירוק הקדמי.
  • 2. מפרידים את עלי הרוזמרין והטימין מהענפים. קוצצים דק את עשבי התיבול והשום מוסיפים את זרעי האניס ומערבבים בקערה.
  • 3. את נתחי הדג מניחים בקערה עם עשבי התיבול, ומערבבים.
  • מניחים על תבנית של התנור דף אפייה, משמנים אותו בשמן זית מניחים את נתחי הפילה על התבנית שהעור כלפי מטה. משמנים את הדגים ומפזרים מעט מלח.
  • 4. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • 5. אופן הכנת הסלסה: חותכים את העגבניות לרבעים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ.
  • 6. את הבצל חותכים לקוביות קטנות של 3 מ"מ. סוחטים מיץ לימון. מוציאים את הצלפים מהמים וסוחטים היטב בעזרת הידיים. קוצצים דק מחצית מהצלפים ואת המחצית השניה משאירים שלמים.
  • 7. בקערת עירבוב מערבבים את קוביות העגבניות, הבצל, מיץ לימון, צלפים ושמן זית. את העירית קוצצים דק ומוסיפים לסלסה רק 5 דקות לפני ההגשה. להשאיר מספר גבעולי עירית שלמים לעיטור.
  • 8. אופן הכנת הפירה: מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה ושורש הפטרוזיליה עד שהם מתרככים. בסיר קטן מבשלים את השמנת החמאה השום והטימין עד שהחמאה נמסה והנוזל כולו הצטמצם במעט. מוציאים את ענפי הטימין.
  • 9. במעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה שורש הפטרוזיליה ותערובת השמנת עד לקבלת מסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 10. להגשה: מניחים בכל צלחת מנת פירה מעליה מניחים מספר חתיכות דג ומעל הדג שופכים מעט מסלסת העגבניות והצלפים. מעטרים במעט עירית קצוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully