- 1. אופן הכנת הדגים: מפרקים את דגי הדניס מנקים את עצמות הבטן חותכים את פילה הדג לחצי בקו אלכסוני מקביל לקו הפירוק הקדמי.
-
- 2. מפרידים את עלי הרוזמרין והטימין מהענפים. קוצצים דק את עשבי התיבול והשום מוסיפים את זרעי האניס ומערבבים בקערה.
-
- 3. את נתחי הדג מניחים בקערה עם עשבי התיבול, ומערבבים.
- מניחים על תבנית של התנור דף אפייה, משמנים אותו בשמן זית מניחים את נתחי הפילה על התבנית שהעור כלפי מטה. משמנים את הדגים ומפזרים מעט מלח.
-
- 4. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
-
- 5. אופן הכנת הסלסה: חותכים את העגבניות לרבעים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ.
-
- 6. את הבצל חותכים לקוביות קטנות של 3 מ"מ. סוחטים מיץ לימון. מוציאים את הצלפים מהמים וסוחטים היטב בעזרת הידיים. קוצצים דק מחצית מהצלפים ואת המחצית השניה משאירים שלמים.
-
- 7. בקערת עירבוב מערבבים את קוביות העגבניות, הבצל, מיץ לימון, צלפים ושמן זית. את העירית קוצצים דק ומוסיפים לסלסה רק 5 דקות לפני ההגשה. להשאיר מספר גבעולי עירית שלמים לעיטור.
-
- 8. אופן הכנת הפירה: מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה ושורש הפטרוזיליה עד שהם מתרככים. בסיר קטן מבשלים את השמנת החמאה השום והטימין עד שהחמאה נמסה והנוזל כולו הצטמצם במעט. מוציאים את ענפי הטימין.
-
- 9. במעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה שורש הפטרוזיליה ותערובת השמנת עד לקבלת מסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 10. להגשה: מניחים בכל צלחת מנת פירה מעליה מניחים מספר חתיכות דג ומעל הדג שופכים מעט מסלסת העגבניות והצלפים. מעטרים במעט עירית קצוצה.