וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג לוקוס עם ירקות

צליית הדג על מחבת לפני שהוא נכנס לתנור לא רק נותנת לו השחמה טובה וטעמים של טיגון, אלא גם מחברת אותו לטעמי היין והירקות. המתכון באדיבות השף אלון גונן, ממסעדת 'אל בריו'.

מתכון מאת: אלון גונן, מערכת וואלה

דג לוקוס עם ירקות ויין.
דג לוקוס עם ירקות ויין

מצרכים למתכון

  • 6 נתחי דג לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד (שמוכר הדגים יפלט את הדג אבל ישאיר את העור מלמטה)
  • 1 שקית של אפונה קפואה
  • 2 גזרים חתוכים למקלות
  • 6 בצלי שאלוט
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • כפית שום כתוש
  • רבע כפית גינג'ר
  • חצי כוס יין יבש

אופן ההכנה

  • 1. לבשל את מקלות הגזר במים רותחים עד שהם רכים אך קריספים, להוסיף את האפונה הקפואה ואת בצלי השאלוט המקולפים ולאחר 5 דקות של בישול לסנן.
  • 2. במחבת או בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אחר כך, לצקת את שמן הזית ולטגן את נתחי הדג 2 דקות מכל צד, להוסיף את שאר המרכיבים כולל האפונה והגזר, לסחוט מעל הדג את מיץ הלימון, לשפוך את היין, מלח והפלפל ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות.
  • 3. לסדר על צלחת הגשה את הדג, למזוג מסביב את האפונה הגזר והבצל, לצקת על הדג והירקות רוטב ולהגיש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully