עוגת גבינה בציפוי שוקולד

הכיף הגדול בעוגה הזו היא לאפות אותה, ואז לראות את ההפתעה על הפנים של מי שאוכל, שבטוח שהוא מקבל עוגת שוקולד רגילה. באדיבות ROY שוקולד

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוגת גבינה שוקולד של ROY שוקולד

מצרכים

  • לתחתית "סבלה שוקולד":
  • 125 גר' חמאה
  • 140 גר' קמח
  • 20 גר' קקאו מנופה ללא גושים
  • 100 גר' סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
  • חלמון מ- 2 ביצים (40 גרם)
  • למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת 30%
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 210 גר' סוכר
  • 4 ביצים
  • 35 גר' קורנפלור מסונן
  • 75 גר' שוקולד מריר
  • לציפוי שוקולד:
  • 250 גר שמנת מתוקה
  • 250 גר שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תחתית הסבלה: לחמם את התנור ל- 160 מעלות.
  • 2. לערבב את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה למרקם פירורי. להוסיף את החלמון, ולערבב, רק עד שמתגבש לבצק אחיד.
  • 3. לשטח בתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ולאפות 15-20 דקות.
  • 4. מכינים את מלית הגבינה: לערבב בקערה את הגבינות והסוכר לתערובת חלקה ללא גושים.
  • 5. להוסיף את הביצים בהדרגה אחת-אחת, אך להימנע מערבוב יתר.
  • 6. להוסיף את הקורנפלור, ולערבב עם הגבינות בתנועות קיפול.
  • 7. בקערה נפרדת להמיס את השוקולד במיקרוגל. מצננים.
  • 8. לערבב 1/3 מתערובת הגבינה עם השוקולד המומס.
  • 9. לשמן היטב את דפנות התבנית. בעזרת כף להניח "גבעות" מתערובת השוקולד והגבינה על התחתית האפויה שהכנתם בשלב הקודם.
  • 10. לצקת את שארית תערובת הגבינה (ללא השוקולד) לתבנית, ולאפות 150 מעלות כ-30 דקות, או עד שהשוליים יציבים והמרכז דומה למרקם ג'לי.
  • 11. מצננים את העוגה ומשחררים מהתבנית בזהירות.
  • 12. מכינים את ציפוי השוקולד: לחמם דקה במיקרוגל, ולערבב. במידת הצורך לחמם עוד דקה, ולערבב, עד שמתקבל ציפוי חלק ללא גושים.
  • 13. לצקת את הציפוי על העוגה. אפשר לקשט את העוגה עם עיטורי שוקולד לבן.
  • 14. אפשרויות גיוון: בעזרת כף אפשר לערבב בעדינות את התערובות בתוך התבנית ליצירת מראה משויש, ולאפות לפי ההוראות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully