עוגת שוקולד דחוסה בציפוי גבינה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
עוגת שוקולד דחוסה בציפוי גבינת שמנת. דנה מלמד
עוגת שוקולד דחוסה בציפוי גבינת שמנת

מצרכים

  • לעוגה:
  • 150 גרם שוקולד מריר משובח
  • 150 גרם חמאה
  • 150 גר' סוכר (3/4 כוס)
  • 4 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • כף שקדים טחונים
  • לציפוי:
  • 250 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה זה מצוין)
  • 2 חלמונים
  • 2/3 כוס סוכר
  • תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. ממיסים במיקרו בדרגת חום בינונית שוקולד, חמאה וסוכר כ 2 דקות.
  • 3. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהן נבלעות בתערובת.
  • 4. מוסיפים את הקמח והשקדים ובוחשים מעט, רק עד שלא רואים יותר קמח
  • 5. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (בגודל 20 ס"מ בערך)
  • 6. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  • 7. בינתיים מכינים את ציפוי הגבינה: טורפים את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.
  • 8. מנמיכים את החום ל150.
  • 9. יוצקים את ציפוי הגבינה על עוגת השוקולד ומשטחים בעדינות בעזרת מרית.
  • 10. מכניסים לתנור לעוד 20 דקות.
  • 11. מצננים לאט לטמפ' החדר על גבי רשת ואז מכניסים למקרר לכמה שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully