עוגת שוקולד משובחת ואגוזי לוז
מתכון של בני סיידא, באדיבות מרגרינה "עץ הזית".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה בטעם חמאה, רכה
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים מופרדות
- 300 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
- 300 גרם שוקולד מריר מגורר
- 4 כפות פירורי לחם
- תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרופדת בנייר אפייה משומן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.).
- 2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת קצפית. מוסיפים את החלמונים ומקציפים דקה. מוסיפים את השוקולד האגוזים ופירורי הלחם ומערבבים ידנית.
- 3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים שליש נוסף ואחר כך את השליש הנותר ויוצקים לתבנית.
- 4. אופים כ- 50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט רטוב. מגישים עם רוטב וניל.