עוגת שוקולד ואגוזים (אלקזר)
מתכון של רחל טלמון, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002. מכינים 2-3 ימים לפני ההגשה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם אגוזי קליפורניה מרוסקים
- למילוי וציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף נס קפה
- 4 חלמונים
- 200 גרם חמאה
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. להקציף חלבונים, סוכר, קקאו ואגוזים.
- 2. לשמן תבנית מרובעת, לעטוף בנייר אפייה ולשמן אף אותו. לאפות את התערובת בחום בינוני. לצנן. לחלק את העוגה לשלושה חלקים.
- 3. להכנת המילוי: להמיס את השוקולד עם המים ונס קפה.
- 4. לערבב את החלמונים ולהוסיף לתערובת.
- 5. להקציף את החמאה ולהוסיף לתערובת.
- 6. למרוח את התערובת על שלושת החלקים ולהניחם אחד על השני.