שרימפס ובייקון מוקפצים
זו מנה שכולה טעמים מעושנים מהמזרח: השף אבי קונפורטי ממסעדת "טופולופומפו" הנפלאה מקפיץ שרימפס ובייקון עם איטריות ביצים, יחד עם פטריות אקזוטיות, ברוטב מי מנגו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1 ק"ג אטריות קמח חיטה מבושלות אל דנטה
- 20 יחידות שרימפס מקומי גדול מקולף
- 400 גרם מיקס פטריות חתוכות גס (ירדן, המלך, פורטובלו, שיטאקי, שימאג'י)
- 150 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום פרוסות
- 4 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות ארוכות
- 8 גבעולי כוסברה
- 400 מ"ל רוטב מי מוגו (מתכון בהמשך)
- 1 כף שמן שומשום אסיאתי חרוך
- 3 כפות שמן תירס/בוטנים
- לרוטב מי מוגו:
- 50 מ"ל דבש
- 50 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
- 50 ליטר חומץ אורז
- 150 יין שאוסינג
- 50 גרם הויסין
- 50 גרם קצ'אפ מניס
- 100 מל' שירו (לבן) סויה
אופן ההכנה
- 1. מכינים מיקס פטריות: מערבבים את הפטריות עם מעט שמן שומשום. אופים בתנור בחום של 220 מעלות כחמש דקות או עד שמתרכך, יש לסנן ולערבב יחד.
- 2. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- 3. מחממים ווק או מחבת היטב. מוסיפים שמן תירס ושום, בייקון ושרימפס, ומטגנים.
- 4. לאחר דקה מוסיפים את הפטריות, מערבבים כדקה, מוסיפים את האטריות והרוטב ומקפיצים עד להסמכת הרוטב וקבלת זיגוג סמיך על האטריות. מוסיפים את שמן השומשום החרוך ולהוריד מהאש.
- 5. עורמים את האטריות החמות ומפזרים בצלים ירוקים וכוסברה.