פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שרימפס ובייקון מוקפצים

      זו מנה שכולה טעמים מעושנים מהמזרח: השף אבי קונפורטי ממסעדת "טופולופומפו" הנפלאה מקפיץ שרימפס ובייקון עם איטריות ביצים, יחד עם פטריות אקזוטיות, ברוטב מי מנגו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנת מי מוגו של זוזוברה (יח
      מנת מי מוגו של זוזוברה (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-4 סועדים:
      • 1 ק"ג אטריות קמח חיטה מבושלות אל דנטה
      • 20 יחידות שרימפס מקומי גדול מקולף
      • 400 גרם מיקס פטריות חתוכות גס (ירדן, המלך, פורטובלו, שיטאקי, שימאג'י)
      • 150 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות קטנות
      • 4 שיני שום פרוסות
      • 4 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות ארוכות
      • 8 גבעולי כוסברה
      • 400 מ"ל רוטב מי מוגו (מתכון בהמשך)
      • 1 כף שמן שומשום אסיאתי חרוך
      • 3 כפות שמן תירס/בוטנים
      • לרוטב מי מוגו:
      • 50 מ"ל דבש
      • 50 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
      • 50 ליטר חומץ אורז
      • 150 יין שאוסינג
      • 50 גרם הויסין
      • 50 גרם קצ'אפ מניס
      • 100 מל' שירו (לבן) סויה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים מיקס פטריות: מערבבים את הפטריות עם מעט שמן שומשום. אופים בתנור בחום של 220 מעלות כחמש דקות או עד שמתרכך, יש לסנן ולערבב יחד.
      • 2. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
      • 3. מחממים ווק או מחבת היטב. מוסיפים שמן תירס ושום, בייקון ושרימפס, ומטגנים.
      • 4. לאחר דקה מוסיפים את הפטריות, מערבבים כדקה, מוסיפים את האטריות והרוטב ומקפיצים עד להסמכת הרוטב וקבלת זיגוג סמיך על האטריות. מוסיפים את שמן השומשום החרוך ולהוריד מהאש.
      • 5. עורמים את האטריות החמות ומפזרים בצלים ירוקים וכוסברה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -