וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרימפס ובייקון מוקפצים

זו מנה שכולה טעמים מעושנים מהמזרח: השף אבי קונפורטי ממסעדת "טופולופומפו" הנפלאה מקפיץ שרימפס ובייקון עם איטריות ביצים, יחד עם פטריות אקזוטיות, ברוטב מי מנגו.

מתכון מאת: אבי קונפורטי, מערכת וואלה

מנת מי מוגו של זוזוברה. דניאל לילה,
מנת מי מוגו של זוזוברה/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 1 ק"ג אטריות קמח חיטה מבושלות אל דנטה
  • 20 יחידות שרימפס מקומי גדול מקולף
  • 400 גרם מיקס פטריות חתוכות גס (ירדן, המלך, פורטובלו, שיטאקי, שימאג'י)
  • 150 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות ארוכות
  • 8 גבעולי כוסברה
  • 400 מ"ל רוטב מי מוגו (מתכון בהמשך)
  • 1 כף שמן שומשום אסיאתי חרוך
  • 3 כפות שמן תירס/בוטנים
  • לרוטב מי מוגו:
  • 50 מ"ל דבש
  • 50 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 ליטר חומץ אורז
  • 150 יין שאוסינג
  • 50 גרם הויסין
  • 50 גרם קצ'אפ מניס
  • 100 מל' שירו (לבן) סויה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מיקס פטריות: מערבבים את הפטריות עם מעט שמן שומשום. אופים בתנור בחום של 220 מעלות כחמש דקות או עד שמתרכך, יש לסנן ולערבב יחד.
  • 2. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
  • 3. מחממים ווק או מחבת היטב. מוסיפים שמן תירס ושום, בייקון ושרימפס, ומטגנים.
  • 4. לאחר דקה מוסיפים את הפטריות, מערבבים כדקה, מוסיפים את האטריות והרוטב ומקפיצים עד להסמכת הרוטב וקבלת זיגוג סמיך על האטריות. מוסיפים את שמן השומשום החרוך ולהוריד מהאש.
  • 5. עורמים את האטריות החמות ומפזרים בצלים ירוקים וכוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully