- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 במעט חמאה.
-
- 2. ממיסים בבאן מארי שוקולד, חמאה וסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מן האש ומצננים.
-
- 3. מקציפים בקערה ביצים, חלמון וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
-
- 4. מוזגים את מסת השוקולד לקערה עם הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות.
-
- 5. לאחר הוצאת העוגה מחממים תנור ל- 180 מעלות וקולים את אגוזי הלוז עד להשחמתם. לאחר צינון מכניסים את האגוזים למגבת מטבח ומשפשפים עד הורדת הקליפה מהאגוז. לאחר מכן שוברים את האגוזים לחתיכות גסות.
-
- 6. מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד חתוך לחתיכות קטנות בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 7. מוסיפים את שברי אגוזי הלוז. מצפים את העוגה ומכניסים לקירור לפחות ל- 3 שעות עד שהגנאש יציב.