וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד ואגוזי לוז

עוגת שוקולד שמתפארת בגנאש שוקולד ומתבלת עם אגוזי לוז שמתחבאים בפנים

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת שוקולד ואגוזי לוז של רשת "פרש קיטצ'ן". שי בן אפרים,
עוגת שוקולד ואגוזי לוז של רשת "פרש קיטצ'ן"/שי בן אפרים

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 26
  • 260 גרם שוקולד מריר
  • 145 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר (למסה של השוקולד)
  • 4 ביצים
  • 2 חלמון
  • 100 גרם סוכר להקצפה עם הביצים
  • 160 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
  • 60 גרם קורנפלור
  • לציפוי:
  • 140 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם אגוזי לוז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 במעט חמאה.
  • 2. ממיסים בבאן מארי שוקולד, חמאה וסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מן האש ומצננים.
  • 3. מקציפים בקערה ביצים, חלמון וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 4. מוזגים את מסת השוקולד לקערה עם הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות.
  • 5. לאחר הוצאת העוגה מחממים תנור ל- 180 מעלות וקולים את אגוזי הלוז עד להשחמתם. לאחר צינון מכניסים את האגוזים למגבת מטבח ומשפשפים עד הורדת הקליפה מהאגוז. לאחר מכן שוברים את האגוזים לחתיכות גסות.
  • 6. מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד חתוך לחתיכות קטנות בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 7. מוסיפים את שברי אגוזי הלוז. מצפים את העוגה ומכניסים לקירור לפחות ל- 3 שעות עד שהגנאש יציב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully