פילה דג על מצע אורז
בורי, לברק או דניס: אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון קיצי לפילה דג, שכל אחד יכול להכין בקלילות, בתוך פחות מחצי שעה. רק תבחרו את הדג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 פילה דג בורי, דניס או לברק
- 1 בצל קצוץ
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- שקית אורז בסמטי מלא
- 2 שיני שום קצוצות
- מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 2 כפות אגוזי מלך טחונים
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז הבסמטי על פי הוראות היצרן. בינתיים, מטגנים את הבצל בשמן זית.
- 2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל בשמן וצולים על מחבת פסים כ-5 דקות מכל צד, ראשית מהצד של הבשר.
- 3. מעבירים את האורז המוכן לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. בסיר קטן מחממים את השמנת עם השום הכתוש, האגוזים והמון פלפל שחור. ממליחים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם כמעט בחצי.
- 5. מגישים: על צלחת הגשה עורמים גבעה נאה של אורז, מניחים מעל את הדג ויוצקים רוטב על הכל. מקשטים בפטרוזיליה טרייה.