פילה דג על מצע אורז

בורי, לברק או דניס: אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון קיצי לפילה דג, שכל אחד יכול להכין בקלילות, בתוך פחות מחצי שעה. רק תבחרו את הדג.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 4 פילה דג בורי, דניס או לברק
  • 1 בצל קצוץ
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • שקית אורז בסמטי מלא
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אגוזי מלך טחונים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האורז הבסמטי על פי הוראות היצרן. בינתיים, מטגנים את הבצל בשמן זית.
  • 2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל בשמן וצולים על מחבת פסים כ-5 דקות מכל צד, ראשית מהצד של הבשר.
  • 3. מעבירים את האורז המוכן לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. בסיר קטן מחממים את השמנת עם השום הכתוש, האגוזים והמון פלפל שחור. ממליחים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם כמעט בחצי.
  • 5. מגישים: על צלחת הגשה עורמים גבעה נאה של אורז, מניחים מעל את הדג ויוצקים רוטב על הכל. מקשטים בפטרוזיליה טרייה.
  • דניס ברוטב סיציליאני

  • פילה דג ים ביוזו על מצע אספרגוס

  • לביבת סמבה

  • בול טונה וירוקים

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • ברבוניות ממולאות מטוגנות

  • ספרינג רול במילוי דג ועשבים

  • סלט ניסואז אביבי

  • תבשיל עסידה ברינגה

  • פסטה עם קרעי דג

  • קציצות דג ים בארטישוק

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • סלמון בקארי ולמון גראס

  • לביבות טונה ותירס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully