מתכונים חמים

בירת פורטר וונילה מעושן

מתכון לווריאציה מומלצת לבירה פורטר

מתכון מאת: רשף רובינשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

(צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 250 גר גרעיני לתת שוקולד
  • 250 גרם לתת קריסטל
  • 100 גרם לתת שחור
  • 400 גרם לתת פייל אייל
  • 500 גרם לתת מעושן (לא חובה)
  • 3 ק"ג רכז נוזלי בהיר (מורכב ממיצוי לתת שעורה בהיר)
  • 0.5 ק"ג לתת כהה אבקתי (לא חובה)
  • 60 גרם כשות מסוג פרלה/גולד/ויליאמט
  • 2 מקלות וניל שנחרצו לאורכם (לא חובה)
  • חבילה של שמרים מסוג Safale US-05 (כ-11.5 גרם)
  • מי ברז
  • קרח
  • לבישול:
  • שני סירים בנפח 5 ליטר כל אחד או סיר בנפח 10 ליטר
  • לביקבוק:
  • בקבוקים בנפח כולל של 20 ליטר
  • 4 ליטר מי קרח או שני בקבוקי מים שהונחו במקפיא
  • פקקים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. גורסים את תערובת הגרעינים במטחנה ומעבירים לשק בד. טובלים את שק הבד עם הגרעינים בסיר ובתוכו 4.5 ליטר מים.
  • 2. מבשלים כחצי שעה בטמפרטורה של 65 מעלות צלזיוס. מוציאים את שק הבד וסוחטים היטב בחזרה לתוך הסיר.
  • 3. מביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את הרכז תוך כדי ערבוב (כדי שלא יישרף). מערבבים.
  • 4. מדליקים את האש מחדש וממשיכים לערבב לתמיסה אחידה. מוסיפים לתת אבקתי תוך כדי ערבוב.
  • 5. בזמן שהתירוש רותח מוסיפים 30 גרם מהכשות, ולאחר כחצי שעה מוסיפים את 30 הגרם הנותרים. לאחר חצי שעה נוספת מורידים מהאש.
  • 6. מקררים: שמים 3 ליטר קרח התוך דלי ושופכים מעל את הנוזלים החמים. מערבבים. משלימים עם מי ברז ל-20 ליטר בירה.
  • 7. מערבבים ומוודאים שהתירוש בטמפרטורה הנכונה, בין 25-28 מעלות ולאחר מכן מוסיפים את השמרים.
  • 8.. מאחסנים שבוע במקום קריר, בחדר פנימי בבית שבו יש טמפרטורה קבועה של 20-25 מעלות צלזיוס. כששומעים בעבוע יודעים שתהליך התסיסה התחיל.
  • 9. אחרי 5 ימים אפשר להוסיף תיבול, כגון מקלות וניל.
  • 10. כשהבירה סיימה את התסיסה אחרי שבוע מוסיפים סוכר ענבים, מערבבים ומעבירים לבקבוקים. שומרים שבועיים בבקבוקים באותה טמפרטורה קבועה. לאחר תקופה זו, אפשר לצנן את הבקבוק ולשתות.
  • *טיפים: אם לא מבשלים באתו היום יש לשמור את השמרים במקרר ואת הכשות במקפיא.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully