- 1. גורסים את תערובת הגרעינים במטחנה ומעבירים לשק בד. טובלים את שק הבד עם הגרעינים בסיר ובתוכו 4.5 ליטר מים.
-
- 2. מבשלים כחצי שעה בטמפרטורה של 65 מעלות צלזיוס. מוציאים את שק הבד וסוחטים היטב בחזרה לתוך הסיר.
-
- 3. מביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את הרכז תוך כדי ערבוב (כדי שלא יישרף). מערבבים.
-
- 4. מדליקים את האש מחדש וממשיכים לערבב לתמיסה אחידה. מוסיפים לתת אבקתי תוך כדי ערבוב.
-
- 5. בזמן שהתירוש רותח מוסיפים 30 גרם מהכשות, ולאחר כחצי שעה מוסיפים את 30 הגרם הנותרים. לאחר חצי שעה נוספת מורידים מהאש.
-
- 6. מקררים: שמים 3 ליטר קרח התוך דלי ושופכים מעל את הנוזלים החמים. מערבבים. משלימים עם מי ברז ל-20 ליטר בירה.
-
- 7. מערבבים ומוודאים שהתירוש בטמפרטורה הנכונה, בין 25-28 מעלות ולאחר מכן מוסיפים את השמרים.
-
- 8.. מאחסנים שבוע במקום קריר, בחדר פנימי בבית שבו יש טמפרטורה קבועה של 20-25 מעלות צלזיוס. כששומעים בעבוע יודעים שתהליך התסיסה התחיל.
-
- 9. אחרי 5 ימים אפשר להוסיף תיבול, כגון מקלות וניל.
-
- 10. כשהבירה סיימה את התסיסה אחרי שבוע מוסיפים סוכר ענבים, מערבבים ומעבירים לבקבוקים. שומרים שבועיים בבקבוקים באותה טמפרטורה קבועה. לאחר תקופה זו, אפשר לצנן את הבקבוק ולשתות.
-
- *טיפים: אם לא מבשלים באתו היום יש לשמור את השמרים במקרר ואת הכשות במקפיא.