פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם בירה בלגי

      אסף לוי, הקונדיטור של אסף ארטיזן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם בירה בלגי (לירז אלה)
      לחם בירה בלגי (לירז אלה)

      מצרכים

      • לבצק של 4 כיכרות:
      • 525 גרם קמח לחם
      • 250 גרם קמח שיפון מלא
      • 625 גרם מחמצת
      • 175 גרם פירה מתפוחי אדמה
      • 20 גרם מלח
      • 10 גרם שמרים טריים
      • 10 גרם גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות)
      • 100 מ"ל בירת לאגר כלשהי
      • 400 מ"ל מים
      • חומרים לתערובת קמח בירה לציפוי העליון:
      • 225 גרם קמח שיפון
      • 7 גרם מלח
      • 7 גרם שמרים טריים
      • 300 מ"ל מים

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק, ובעזרת וו לישה לשים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה, ולאחר מכן 5 דקות נוספות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
      • 2. מתפיחים את הבצק כ-50 דקות, כשהוא מכוסה בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר. בתום שלב ההתפחה מחלקים את הבצק ל-4 יחידות של 400 גרם, ומכדררים לכדור. נותנים לבצק לנוח כ-90 דקות. מכדררים שוב ומעבירים למגש שרופד בנייר אפייה.
      • 3. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הבירה עם השמרים, הקמח והמלח. מברישים את פני הלחם בתערובת, ומתפיחים את הלחם כשעה.
      • 4. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את מגש הלחם לתנור. מרססים מעט מים בעזרת מרסס ידני, על מנת להחדיר לתנור לחות, סוגרים את דלת התנור ואופים כ-25 דקות.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -