וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם בירה בלגי

אסף לוי, הקונדיטור של אסף ארטיזן

מתכון מאת: אסף לוי, מערכת וואלה

לחם בירה בלגי. לירז אלה
לחם בירה בלגי

מצרכים למתכון

  • לבצק של 4 כיכרות:
  • 525 גרם קמח לחם
  • 250 גרם קמח שיפון מלא
  • 625 גרם מחמצת
  • 175 גרם פירה מתפוחי אדמה
  • 20 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 10 גרם גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 100 מ"ל בירת לאגר כלשהי
  • 400 מ"ל מים
  • חומרים לתערובת קמח בירה לציפוי העליון:
  • 225 גרם קמח שיפון
  • 7 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים טריים
  • 300 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק, ובעזרת וו לישה לשים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה, ולאחר מכן 5 דקות נוספות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  • 2. מתפיחים את הבצק כ-50 דקות, כשהוא מכוסה בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר. בתום שלב ההתפחה מחלקים את הבצק ל-4 יחידות של 400 גרם, ומכדררים לכדור. נותנים לבצק לנוח כ-90 דקות. מכדררים שוב ומעבירים למגש שרופד בנייר אפייה.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הבירה עם השמרים, הקמח והמלח. מברישים את פני הלחם בתערובת, ומתפיחים את הלחם כשעה.
  • 4. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את מגש הלחם לתנור. מרססים מעט מים בעזרת מרסס ידני, על מנת להחדיר לתנור לחות, סוגרים את דלת התנור ואופים כ-25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully