- 1. בקערת המיקסר ממיסים את המחמצת עם המים, ואז מוסיפים את יתר החומרים.
-
- 2. לשים את הבצק כ-5 דקות, במהירות הנמוכה ביותר של המיקסר, ואז לשים 5 דקות נוספות בדרגת המהירות השנייה.
-
- 3. עם תום הלישה יוצרים מהבצק צורת כדור, מניחים עליו ניילון נצמד, ומתפיחים במשך כ-3 שעות בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, טופחים עליו קלות, ושוב יוצרים צורת כדור או כיכר מוארכת. הטפיחה על הבצק לאחר ההתפחה עוזרת לבועות האוויר להתחלק בצורה אחידה.
-
- 5. מקמחים סלסילת לחם עגולה ומניחים את כדור הבצק כשצדו החלק כלפי מטה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
-
- 6. למחרת מוציאים את הלחם מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 2-3 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. זמן ההתפחה משתנה בהתאם לטמפרטורה וללחות שבחדר.
-
- 7. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים לתוכו אבן שמוט. מקמחים מעט את הלחם, הופכים אותו על מרית אפייה ומחליקים על אבן השמוט. מחדירים לחות לתנור באמצעות ריסוס מים בעזרת מרסס ידני. סוגרים את דלת התנור ואופים 35-40 דקות. הלחם מוכן כאשר צבעו חום-זהוב, ונקישה על תחתיתו נשמעת חלולה.