לחם שמנת ופסטו מהיר
מכינים כמו עוגה בחושה: רק מערבבים, בלי לישה. התפחה אחת- ולתנור. פתרון טוב לניצול שמנת חמוצה שפג תוקפה ושאריות פסטו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כף שמרים יבשים או כף וחצי שמרית (אני משתמשת ביבשים)
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות שמן רגיל או זית
- 4 כפות רוטב פסטו מוכן
- 3/4 כוס חלב פושר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כפית מלח
- * תבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפיה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום, במיקסר עם וו גיטרה, או במעבד מזון עם הלהב מפלסטיק, או בקערה עם כף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד.
- 2. מעבירים את הבצק לתבנית ומניחים לתפיחה של שעה במקום חמים.
- 3. לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים כחצי שעה, או עד שהלחם תפוח ושחום.
- ניתן לשמור יום-יומיים בכלי או שקית סגורים היטב. אפשר להקפיא.