פלוט אגוזים גרעינים וצימוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 140 גרם (1 כוס) קמח מלא
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
- 5 גרם (1 כפית) מלח
- 10 גרם שמרים טריים
- 30 גרם דבש
- 200 מ"ל מים
- 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
- 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך
- 100 גרם (כוס) צימוקים כהים
- לציפוי:
- 100 גרם תערובת שומשום מלא, שחור ולבן
אופן ההכנה
- 1. מערבלים קמחים, שמרים, מים ודבש כ- 4 דקות במיקסר עם וו לישה.
- 2. מוסיפים את המלח ולבסוף את גרעיני הדלעת, האגוזים והצימוקים. מערבלים עד קבלת בצק אחיד.
- 3. מקררים את התערובת לשעתיים במקרר.
- 4. מחלקים ליחידות קטנות, שאותן מגלגלים על משטח מאובק בקמח לגלילים דקים וארוכים.
- 5. טובלים את הגלילים בתערובת שומשומים (מלא, לבן ושחור).
- 6. משאירים את הגלילים לתפיחה שניה, מכוסים במגבת או בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה וחצי.
- 7. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הגלילים כ-13 דקות.