וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלוט אגוזים גרעינים וצימוקים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

פלוט בריאות. דנה מאירזון
פלוט בריאות

מצרכים למתכון

  • 140 גרם (1 כוס) קמח מלא
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 30 גרם דבש
  • 200 מ"ל מים
  • 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך
  • 100 גרם (כוס) צימוקים כהים
  • לציפוי:
  • 100 גרם תערובת שומשום מלא, שחור ולבן

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים קמחים, שמרים, מים ודבש כ- 4 דקות במיקסר עם וו לישה.
  • 2. מוסיפים את המלח ולבסוף את גרעיני הדלעת, האגוזים והצימוקים. מערבלים עד קבלת בצק אחיד.
  • 3. מקררים את התערובת לשעתיים במקרר.
  • 4. מחלקים ליחידות קטנות, שאותן מגלגלים על משטח מאובק בקמח לגלילים דקים וארוכים.
  • 5. טובלים את הגלילים בתערובת שומשומים (מלא, לבן ושחור).
  • 6. משאירים את הגלילים לתפיחה שניה, מכוסים במגבת או בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה וחצי.
  • 7. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הגלילים כ-13 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully