פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מקלות מלוחים פריכים

      עוגיות מלוחות שנשמרות היטב, מתאימות לנשנוש ולטבילה בדיפים וברטבים.

      6 מדרגים / 2.2 כוכבים

      מקלות מלוחים פריכים ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)
      מקלות מלוחים פריכים ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • ½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
      • 2 כפיות סוכר
      • ½1 כפיות מלח
      • 50 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
      • 1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
      • 2 ביצים
      • ½ כוס מים (125 מ"ל)
      • לציפוי:
      • חלבון ביצה, טרוף
      • מעט שומשום, או פרג, או קימל, או קצח

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים כדקה-שתיים לתערובת פירורית.
      • 2. מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כדקה-שתיים לבצק רך.
      • 3. בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות:
      • 4. על משטח מקומח קלות, יוצרים מהבצק חבלים בעובי 1 ס"מ. אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות.
      • 5. חותכים את החבלים למקטעים באורך כ-8-10 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
      • 6. מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או ציפוי אחר).
      • 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°, כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
      • 8. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
      • גיוון: אפשר להכין מקלות בטעם פיקנטי אם מוסיפים לבצק כף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם, או כפית פפריקה חריפה או כמון, קימל, אניס וכדומה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -