וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות מלוחים פריכים

עוגיות מלוחות שנשמרות היטב, מתאימות לנשנוש ולטבילה בדיפים וברטבים.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

מקלות מלוחים פריכים ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה!
מקלות מלוחים פריכים ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • ½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
  • 2 כפיות סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • 50 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס מים (125 מ"ל)
  • לציפוי:
  • חלבון ביצה, טרוף
  • מעט שומשום, או פרג, או קימל, או קצח

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים כדקה-שתיים לתערובת פירורית.
  • 2. מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כדקה-שתיים לבצק רך.
  • 3. בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות:
  • 4. על משטח מקומח קלות, יוצרים מהבצק חבלים בעובי 1 ס"מ. אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות.
  • 5. חותכים את החבלים למקטעים באורך כ-8-10 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6. מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או ציפוי אחר).
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°, כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
  • 8. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
  • גיוון: אפשר להכין מקלות בטעם פיקנטי אם מוסיפים לבצק כף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם, או כפית פפריקה חריפה או כמון, קימל, אניס וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully