- 1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים כדקה-שתיים לתערובת פירורית.
-
- 2. מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כדקה-שתיים לבצק רך.
-
- 3. בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות:
-
- 4. על משטח מקומח קלות, יוצרים מהבצק חבלים בעובי 1 ס"מ. אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות.
-
- 5. חותכים את החבלים למקטעים באורך כ-8-10 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
- 6. מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או ציפוי אחר).
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°, כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
-
- 8. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
-
- גיוון: אפשר להכין מקלות בטעם פיקנטי אם מוסיפים לבצק כף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם, או כפית פפריקה חריפה או כמון, קימל, אניס וכדומה.