פלוט גבינה וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700 גר' קמח שטיבל 2
- 150 גר' שיפון
- 600 מ"ל מים
- 10 גר' משפר אפיה (שקית)
- 100 זיתי קלמטה מגורענים
- 100 גר' גבינת אמנטל (קוביות)
- 200 גר' גאודה (קוביות)
- 2 שיני שום קצוצות
- 25 גר' שמרים טריים חצי קובייה
- כף מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח, שיפון, מים, משפר אפיה, גבינת אמנטל והשמרים ולשים כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת ולבסוף את הזיתים, השום והגאודה. מערבבים כדקה עד השתלבותם בתערובת הבצק.
- 3. מניחים למנוחה בקערת המיקסר כשעה.
- 4. מחלקים ל-10 יחידות, מגלגלים כל אחת מהם לגליל צר וארוך באורך של עד 25 ס"מ.
- 5. מתפיחים כשעה. אופים ב-220 מעלות עד 15 דקות. לאחר האפייה מברישים בשמן זית.