וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם קשקבל וזעתר

זה בעצם בצק של חלה עם תוספת של קשקבל ועלי זעתר טריים. אפשר לעצב לצורת לחם או לחמניות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

לחם קשקבל וזעתר. דנה מלמד
לחם קשקבל וזעתר

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קמח
  • שקית שמרים טריים
  • ½ כוס סוכר
  • כף מלח
  • 150 גר' חמאה רכה
  • 150 גר' גבינת קשקבל מגוררת
  • כוס עלי זעתר טריים
  • ¾ 1 כוסות חלב פושר
  • 2 ביצים + חלמון

אופן ההכנה

  • 1. בקערת לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים מלח וסוכר ובוחשים. מוסיפים חמאה, קשקבל, זעתר ואת הביצים (+החלמון) ומערבלים במהירות בינונית.
  • 2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל כ 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק.
  • 3. משמנים את הבצק בעזרת הידיים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים).
  • 4. יוצרים לחמניות או כיכרות לחם אובליות, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • 5. מתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 6. מברישים בביצה ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.
  • •מומלץ לפזר מעל הביצה קשקבל מגוררת / קצח / שומשום / זעתר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully