וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אריחי לחם פריכים

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

אריחי לחם אחרי אפייה ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
אריחי לחם אחרי אפייה ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • מרכיבים ל-32 אריחים:
  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפיות שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • ½2 כוסות מים פושרים (625 מ"ל)
  • 4 כפות שמן זית
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט שומשום ופרג

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עם הקמח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם מקודם בנפרד בחצי כוס מהמים הפושרים עם כפית מהסוכר, משהים כ-10 דקות לתסיסה, ואז מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק).
  • 2. מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים לבצק אחיד.
  • 3. לשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא גמיש ורך (אפשר ביד, או במיקסר בקרס לישה במהירות איטית).
  • 4. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו, כשעה-שעה וחצי.
  • 5. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו קצרות על משטח מקומח קלות, ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • 6. מרדדים מכל חלק עלה גדול, מעבירים את העלים לתבניות שטוחות בגודל 40X45 ס"מ, מרופדות בנייר אפייה, ומסדרים כך שהבצק ימלא אותן מקצה לקצה. מכסים את התבניות במגבת ומשהים לתפיחה כ-40 דקות.
  • 7. מחממים את התנור לחום גבוה 220°.
  • 8. טורפים את הביצה עם השמן לתערובת אחידה ומברישים את פני הבצק ביסודיות.
  • 9. בסכין חדה, חותכים את הבצק התפוח שבתבניות לריבועים בגודל כ-10X10 ס"מ. זורים מעט שומשום ופרג על ציפוי הביצה.
  • 10. מכניסים את התבניות לתנור החם, מרססים את קירות התנור הפנימיים במים ממרסס ידני, סוגרים את דלת התנור, ואופים בחום גבוה בטורבו כ-15-20 דקות, עד השחמה יפה (אם אין טורבו - אופים כל תבנית לחוד, בחום גבוה).
  • 11. מוציאים מהתנור, מפרידים את האריחים זה מזה, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully