וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה לברק בטפאנד זיתים

השף משה בסון ממסעדת "אקליפטוס" בירושלים מכין מנה שהוא אוהב מאוד: פרוסות באגט קלוי עם פילה של דג לברק טרי, העטוף בטאפנד של זיתי קלמטה.

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה

שבעת המינים במסעדת אקליפטוס. נמרוד סונדרס
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 6 פילטים של לברק, חצויים באלכסון
  • 1 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
  • 2 עגבניות גדולות ובשלות, קצוצות דק
  • חופן עלי זעתר או אורגנו טריים, קצוצים גס
  • 2 שיני שום
  • בגט פרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 1 כפית סומק
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. כותשים את הזיתים עם שן שום אחת במכתש ועלי או בבלנדר, עד שמתקבלת מחית (ניתן להוסיף שמן זית לקבלת מרקם חלק יותר). מתבלים במעט פלפל.
  • 2. מורחים את הפילטים במרבית מחית הטפנד, אך שומרים ממעט ממנה בצד. מעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, ל-10-15 דקות.
  • 3. מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית וקולים בתנור, עד שהן משחימות. משפשפים את שן השום על הפרוסות הקלויות, כדי שטעם השום ייספג.
  • 4. מערבבים בקערה את העגבניות, הסומק, עלי הזעתר ומחית הזיתים שנשארה. מוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מסדרים צלחת הגשה עם פרוסות הבגט. מניחים מעליהן את פיסות הלברק, ומוסיפים מלמעלה כף גדושה של הרוטב. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully