- 1. כותשים את הזיתים עם שן שום אחת במכתש ועלי או בבלנדר, עד שמתקבלת מחית (ניתן להוסיף שמן זית לקבלת מרקם חלק יותר). מתבלים במעט פלפל.
-
- 2. מורחים את הפילטים במרבית מחית הטפנד, אך שומרים ממעט ממנה בצד. מעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, ל-10-15 דקות.
-
- 3. מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית וקולים בתנור, עד שהן משחימות. משפשפים את שן השום על הפרוסות הקלויות, כדי שטעם השום ייספג.
-
- 4. מערבבים בקערה את העגבניות, הסומק, עלי הזעתר ומחית הזיתים שנשארה. מוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. מסדרים צלחת הגשה עם פרוסות הבגט. מניחים מעליהן את פיסות הלברק, ומוסיפים מלמעלה כף גדושה של הרוטב. מגישים מיד.