פילה לברק בשמנת פסטו
מתכון מושלם לאוהבי הדגים באשר הם, של פילה דג לברק טרי, הנעטף ברוטב של שמנת, פסטו ולימון, באדיבות השף דוד אביטל ממסעדת "הצדף".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שתי יחידות פילה לברק
- 2 כפות רוטב פסטו
- כפית חמאה
- שן שום פרוסה
- 4 כפות יין לבן
- מיץ מחצי לימון
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 15-10 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 1 צרור קטן של נענע קצוצה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה על להבה נמוכה בתוספת השום הפרוס.
- 2. מניחים את הפילה כאשר העור כלפי מעלה ומשחימים קלות למשך 2 דקות.
- 3. הופכים את הפילה, מוסיפים את הפסטו ומאדים קלות.
- 4.יוצקים את מיץ הלימון והיין, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- 5. מוסיפים את השמנת, הפרמז'ן והנענע הקצוצה.
- 6. מערבבים קלות ומבשלים כ-5 דקות נוספות כשהמחבת מכוסה.
- מגישים.