וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג ים לבן במעטפת ירקות

השף ניר ויימן ממסעדת "מל ומישל" הוותיקה והמצויינת שבתל אביב מציע מנה קלאסית, עדינה וקלה להכנה, של דג ים, העטוף במעטפת של ירקות אביב יפים וטעימים.

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה

מתכוני שבועות של מל ומישל. אפיק גבאי
מתכוני שבועות של מל ומישל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 ק"ג פילה מוסר נקי
  • ½ כוס ציר דגים
  • 8 גזרים קטנים
  • 4 יחידות שומר ננסי חצוי לשניים
  • 4 יחידות תפו"א קטן חצוי לשניים
  • 2 יחידות סלק בינוני חתוך לרבעים
  • 8 יחידות עגבניות שרי מנומרות
  • 4 שיני שום
  • 8 יחידות זיתי קלמטה
  • 8 יחידות מסמרי רוזמרין
  • 100 גרם חמאה
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 4 יחידות ניירות אפייה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • 2. חותכים את פילה הדג ל-4 חתיכות של 250 גרם כל אחת.
  • 3. ממיסים חמאה במחבת כבדה, מוסיפים 4 כפות שמן זית ומטגנים את פילה הדג על העור כ-5 דקות כל אש בינונית ולא הופכים את הדג על צידו השני.
  • 4. מסירים את המחבת מהאש ויוצקים למחבת את ציר הדגים.
  • 5. מניחים את הירקות על תבנית שטוחה, ללא הרוזמרין, העגבניות והזיתים, מוסיפים שמנת ומלח ואופים כ-40 דקות.
  • 6. הרכבת המנה: חותכים את נייר האפייה לגודל של A4. מסדרים את ארבעת הניירות על משטח עבודה, מניחים במרכז כל אחד פילה דג ומחלקים בצורה שווה את הירקות.
  • 7. מוסיפים את הזיתים, עגבניות השרי והרוזמרין ומוסיפים מציר הדגים באופן שווה בין ארבע מנות הדגים. מקפלים את הדפים לצורת סוכריה או מעטפה.
  • 8. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת בחום של 180 מעלות.
  • 9. מגישים עם המעטפה על הצלחת ונזהרים בעת הפתיחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully