- 1. פורסים את השומר לאורכו ברוחב של כ-1 ס"מ. צולים במחבת כבדה.
-
- 2. לאחר ההזהבה זורעים מעט סוכר ומקרמלים.
-
- 3. מעבירים לתבנית עם חצי כוס ציר בקר / מים ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 4. מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות לרבע שעה.
-
- 5. מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות.
-
- 6. מכניסים את הפלפלים הקלויים לסיר קטן יחד עם השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דק' עד לצמצום הרוטב.
-
- 7. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 8. מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את עורו של הדג.
-
- 9. מטגנים/ צולים צלייה קלה במחבת טפלון את הדג על עורו.
-
- 10. מעבירים את הדגים לתבנית משומנת כשהבשר של הדג כלפי מטה והעור כלפי מעלה.
-
- 11. אופים בתנור בחום של כ-180 מעלות עד שהדג מוכן (ניתן לדעת שהוא מוכן כאשר צבעו של העור הופך מאדמדם ללבן).
-
- 12. יוצקים מהרוטב לצלחת הגשה, מניחים את השומר ועליו משעינים את פילה הדג. מפזרים למעלה קוביות קטנות של פלפלים טריים.