וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה מוסר ברוטב שמנת ופלפלים

השף ניר צוק ממסעדת "קורדיליה" הממוקמת בין סמטאות יפו העתיקה עם מתכון בניחוח צרפתי, של דג מוסר ים, ברוטב של פלפלים קדומים קלויים, ומעט שמנת מתוקה.

מתכון מאת: ניר צוק, מערכת וואלה

מוסר בפלפלים ושמנת.
מוסר בפלפלים ושמנת

מצרכים למתכון

  • 3 דגי מוסר במשקל 500 גר' מפולטים
  • 1 פלפל אדום
  • 3 פלפלים אדומים קלויים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 6 ראשי שומר גדולים
  • 2 כפות זרעי קצח
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את השומר לאורכו ברוחב של כ-1 ס"מ. צולים במחבת כבדה.
  • 2. לאחר ההזהבה זורעים מעט סוכר ומקרמלים.
  • 3. מעבירים לתבנית עם חצי כוס ציר בקר / מים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות לרבע שעה.
  • 5. מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות.
  • 6. מכניסים את הפלפלים הקלויים לסיר קטן יחד עם השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דק' עד לצמצום הרוטב.
  • 7. מתבלים במלח ופלפל.
  • 8. מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את עורו של הדג.
  • 9. מטגנים/ צולים צלייה קלה במחבת טפלון את הדג על עורו.
  • 10. מעבירים את הדגים לתבנית משומנת כשהבשר של הדג כלפי מטה והעור כלפי מעלה.
  • 11. אופים בתנור בחום של כ-180 מעלות עד שהדג מוכן (ניתן לדעת שהוא מוכן כאשר צבעו של העור הופך מאדמדם ללבן).
  • 12. יוצקים מהרוטב לצלחת הגשה, מניחים את השומר ועליו משעינים את פילה הדג. מפזרים למעלה קוביות קטנות של פלפלים טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully