וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילטים של מוסר בטחינה

מה קורה כשלוקחים פילטים של דג מוסר, שולחים אותם אל מחבת לוהטת, ואופים אותם עם טחינה, רגע לפני ההגשה? מקבלים מתכון נהדר של עפרית חצקלביץ'.

מתכון מאת: עפרית חצקלביץ', מערכת וואלה

מסעדת פאגו פאגו באילת. מוטי חזן, אתר רשמי
מסעדת פאגו פאגו באילת/מוטי חזן

מצרכים למתכון

  • 4 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לעגולים בעובי 3 מ"מ
  • 4 עגבניות תמר פרוסות לעגולים בעובי 3 מ"מ
  • 6 פילטים של דג מוסר
  • צרור פטרוזיליה
  • 5-6 שיני שום קלופות ופרוסות לעגולים דקיקים
  • כוס טחינה (שהוכנה בבית מטחינה גולמית, מומלץ "היונה")
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. משמנים היטב תבנית מרובעת ברוחב 30 ס"מ שמתאימה גם להגשה מפזרים בה את פרוסות תפוחי האדמה.
  • 2. מתבלים במלח ופלפל, אופים בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה עד להתרככות תפוחי האדמה.
  • 3. מפזרים את פרוסות העגבנייה על תפוחי האדמה ואופים כ-15 דקות נוספות.
  • 4. בינתיים צולים את הדגים על מחבת כבדה משומנת בשארית שמן הזית. מתבלים את הדגים במיץ לימון ומניחים אותם על פרוסות העגבניות. מפזרים פטרוזיליה, פרוסות השום, מלח ופלפל ואופים כ-10 דקות.
  • 5. ממש לפני ההגשה מפזרים את הטחינה מעל הדגים, מעלים את טמפרטורת התנור לחום גבוה (200 מעלות) ואופים כ-5 דקות עד שהטחינה מבעבעת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully