פילה מוסר בציר דגים ויין לבן
אין שילוב מוצלח יותר מיין לבן ודג מוסר ים. המנה טעימה כשהיא חמה, פושרת או קרה ביום שלמחרת, ולכן פרקטית מאוד למי שאינו אוהב להכין הכל ברגע האחרון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 נתחי פילה של דג מוסר טרי
- 4 כוסות מים
- 3 כוס יין לבן חצי יבש
- 3 בצלים בינונים, פרוסים גס
- 3 גזרים, פרוסים גס
- 1 עלה דפנה
- מלח, פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט טחון
- רוטבי מיונז לדג:
- 1 כוס מיונז טוב (אפשר גם דל שומן)
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים (או פטרוזיליה)
- 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפיות דבש נוזלי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- חצי כפית שמן שומשום
- מלח, פלפל שחור
- מיונז ועשבי תיבול:
- 1/2 כוס מיונז טוב
- 2-3 כפות יין לבן
- 2-3 כפות שמן זית
- 2-3 כפיות מיץ לימון
- חופן עשבי תיבול טריים: שמיר, פטרוזיליה, ריחן, טרגון, עירית (כולם או חלקם, לפי הטעם)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. בוחרים סיר שטוח ולא עמוק. יוצקים לסיר את המים, היין, הירקות והתבלינים. מביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- 2. מרתיחים כדקה נוספת את הציר, ומסדרים בסיר את נתחי הדג. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שהדג משנה את צבעו.
- 3. מכבים את האש, אך משאירים את הסיר מכוסה ואת הדג בציר, עוד כ-10 דקות, עד להגשה. אפשר גם להעביר את הדג למקרר עד להגשה, ואז מגישים קר, עם מיונז עשבי תיבול או מיונז אסייתי.
- 4. הכנת מיונז אסייתי: מערבבים ביד את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור עד להגשה.
- 5. הכנת מיונז ועשבי תיבול: בשייקר או בצנצנת מנערים יחד את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.