דג פילה ברוטב קוקוס וקארי

השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו" הנהדרת עם הדרך שבה הוא מכין את המנה התאילנדית הקלאסית הזו, המשלבת טעמי חלב קוקוס, קארי וג'ינג'ר.

מתכון מאת: אלון גונן, מערכת וואלה!
תבשיל דג פילה ברוטב קוקוס וקארי של מסעדת אל בריו.
תבשיל דג פילה ברוטב קוקוס וקארי של מסעדת אל בריו

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 קילוגרם פילה דג חתוך לקוביות או רצועת (בורי, מוסר, פלמידה)
  • 3 כפות קארי צהוב או חוויג' למרק
  • 1 מיכל קרם קוקוס או חלב קוקוס
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקארי או החוויג' ומערבבים בשמן הזית.
  • 2. מוסיפים את הדגים ומערבבים בעדינות עד שהם מכוסים בתבלינים. מוסיפים את היין ומבאים לרתיחה קלה, מוסיפים את עשבי התיבול ומוזגים את חלב הקוקוס עד שהוא מכסה את הדגים.
  • 3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות ומדי פעם מנערים קלות את הסיר (לא לערבב עם כף). מוסיפים מעט מלח.
  • 4. מגישים בקדרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully