דג פילה ברוטב קוקוס וקארי
השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו" הנהדרת עם הדרך שבה הוא מכין את המנה התאילנדית הקלאסית הזו, המשלבת טעמי חלב קוקוס, קארי וג'ינג'ר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 קילוגרם פילה דג חתוך לקוביות או רצועת (בורי, מוסר, פלמידה)
- 3 כפות קארי צהוב או חוויג' למרק
- 1 מיכל קרם קוקוס או חלב קוקוס
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית מלח
- חצי כוס שמן זית
- 1 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
- 1. בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקארי או החוויג' ומערבבים בשמן הזית.
- 2. מוסיפים את הדגים ומערבבים בעדינות עד שהם מכוסים בתבלינים. מוסיפים את היין ומבאים לרתיחה קלה, מוסיפים את עשבי התיבול ומוזגים את חלב הקוקוס עד שהוא מכסה את הדגים.
- 3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות ומדי פעם מנערים קלות את הסיר (לא לערבב עם כף). מוסיפים מעט מלח.
- 4. מגישים בקדרה.