וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדרת אנשובי ותפוחי אדמה

הוסיפו מלח במתינות לתבשיל הזה, כיוון שאת רוב המליחות (וגם את הטעם המיוחד) מקבל מהאנשובי, שממיסים בשמן בתחילת הטיגון. גבעולי הפטרוזיליה ייתנו טעם עמוק ועשבוני.

מתכון מאת: רונן גורן, מערכת וואלה

פסטה ברוטב עגבניות עם אנשובי ופירורים פריכים עבור סוגת. נמרוד סונדרס
פסטה ברוטב עגבניות עם אנשובי ופירורים פריכים עבור סוגת

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • ½ 1 ק"ג דג לבן בשרני (פלמידה, אנטיאס, נסיכת הנילוס וכד') חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים ללא העלים
  • 6 פילטים של אנשובי
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס ציר דגים (או מים)
  • מלח
  • להגשה:
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים 3 כפות שמן בסיר, מוסיפים גבעולי פטרוזיליה, עגבניות, אנשובי ושום ומערבבים תוך כדי טיגון במשך 3 דקות בזהירות, שלא לחרוך את השום.
  • 2. מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים 8-10 דקות על אש גבוהה, עד שקוביות תפוחי האדמה יזהיבו קלות. מערבבים את תכולת הסיר פעם בדקה למניעת חריכה.
  • 3. בינתיים מחממים כף שמן במחבת גדולה, ומטגנים את חתיכות הדג בכמה מחזורים.
  • 4. מעבירים את הדג לסיר, מוסיפים יין וציר, ממליחים, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות על להבה נמוכה.
  • 5. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully