קדרת אנשובי ותפוחי אדמה
הוסיפו מלח במתינות לתבשיל הזה, כיוון שאת רוב המליחות (וגם את הטעם המיוחד) מקבל מהאנשובי, שממיסים בשמן בתחילת הטיגון. גבעולי הפטרוזיליה ייתנו טעם עמוק ועשבוני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- ½ 1 ק"ג דג לבן בשרני (פלמידה, אנטיאס, נסיכת הנילוס וכד') חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- 2 עגבניות קצוצות
- 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים ללא העלים
- 6 פילטים של אנשובי
- 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כוס יין לבן
- 1 כוס ציר דגים (או מים)
- מלח
- להגשה:
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. מחממים 3 כפות שמן בסיר, מוסיפים גבעולי פטרוזיליה, עגבניות, אנשובי ושום ומערבבים תוך כדי טיגון במשך 3 דקות בזהירות, שלא לחרוך את השום.
- 2. מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים 8-10 דקות על אש גבוהה, עד שקוביות תפוחי האדמה יזהיבו קלות. מערבבים את תכולת הסיר פעם בדקה למניעת חריכה.
- 3. בינתיים מחממים כף שמן במחבת גדולה, ומטגנים את חתיכות הדג בכמה מחזורים.
- 4. מעבירים את הדג לסיר, מוסיפים יין וציר, ממליחים, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות על להבה נמוכה.
- 5. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.