פילה מוסר על גרגרי חיטה
המנה הזו כולה מורכבת מטעמים ים תיכוניים נפלאים: פילה המוסר ים המטוגן על הלשחמה, החיטה המזרחית המקבלת תיבול מתקתק מהקינמון והתמרים, והפסטו הירקרק שמעניק טוויסט רענן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חתיכות פילה מדג מוסר אחד
- 200 גרם חיטה מלאה
- 3 כפות דבש
- מקל קינמון
- פלפל שחור
- תמרים
- לפסטו:
- כוסברה
- שום
- שמן זית
- לימון
- גרגרי כוסברה קלויים
אופן ההכנה
- 1. מטגנים קלות את הדגים עד להשחמתם, כ-2 דקות לכל צד בערך. לאחר מכן מעבירים את הדגים לתוך תנור/ טאבון לעוד כ-6 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות.
- 2. במקביל מבשלים את החיטה עם כוס וחצי מים, 3 כפות דבש, מקל קינמון, תמר אחד, ופלפל שחור גרוס.
- 3. טוחנים במעבד מזון את הכוסברה עם שום, לימון ושמן זית.
- 4. מניחים את החיטה, ומעל מניחים את פילה הדגים מסביב.
- לאחר מכן יוצקים את רוטב הפסטו כוסברה ולקישוט מפזרים את גרגרי הכוסברה הקלויים ומקל קינמון.