תבשיל דג בקארי אדום
שלג, גשם או רוח לא יכולים על קערת קארי מהבילה. מאיה דרין מבשלת לכם סיר אורז ולצדו רוטב חלב קוקוס, קארי דגים וירקות בניחוח אקזוטי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1/2 ק"ג פילה דג לבן טרי ללא עצמות ורצוי גם ללא עור (דניס, בס, לברק, בורי)
- 2 כפות שמן תירס / חמניות
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
- 1 בצל פרוסים דק
- 1 בטטה קלופה ופרוסה דק מאוד
- 3 שיני שום פרוסות
- 6 פרוסות דקות צ'ילי
- 1 פחית חלב קוקוס
- 2 כפות ממרח קארי אדום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שטוחות סוכר חום דחוס
- 2 כוסות שעועית ירוקה חלוטה
- 1/4 כוס בוטנים מטוגנים קצוצים
- חופן עלי כוסברה
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות אורז מיקס
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדול ורחב שוליים מחממים את השמן ומקפיצים את הג'ינג'ר, הבצל והשום. ומוסיפים את הבטטה.
- 2. בינתיים חותכים את הדג לקוביות גדולות ומכינים אורז לבן לפי הוראות היצרן.
- 3. מוסיפים למחבת את הצ'ילי, חלב הקוקוס, הקארי האדום, הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.
- 4. מוסיפים את הדג ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את השעועית ומבשלים יחדיו על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות.
- 5. מתקנים תיבול לפי הצורך, מקשטים עם הכוסברה והבוטנים ואם רוצים גם צ'ילי.
- 6. מגישים על מצע אורז.