מרק בטטה בניחוח קארי
מתכון של קפה קונדיטוריה רולדין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 בצלים חתוכים קוביות
- 100 גרם גזר חתוך לקוביות
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 50 גרם חמאה
- 1 ק"ג בטטה חתוך לקוביות
- 2 ליטר מים
- 1 כף קארי
- 1 כף דבש
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חופן כוסברה קצוץ
- 200 מ"ל יוגורט להגשה
אופן ההכנה
- 1. בסיר מאדים בחמאה את הבצל והגזר עד ריכוך, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומאדים כ- 2 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את הבטטה והמים.
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות עד ריכוך.
- 4. טוחנים במעבד מזון.
- 5. מתבלים בקארי, דבש, מלח ופלפל.
- 6. להגשה מוסיפים כף יוגורט לכל מנה ומעטרים בכוסברה.