מרק כתום עם תפוזים
מתכון של השף דודו גרינברג מ"מכללת השף"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גר' חמאה
- 500 גר' כרישה
- 500 גר' גזר
- 500 גר' דלעת
- 500 גר' בטטה
- 500 גר' בצל
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 2 כפות ליקר קוואנטרו
- 1 ליטר מים או ציר ירקות
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
- פלפל לבן
- מלח
- חצי כפית אגוז מוסקט
- 4 ענפי טימין
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים כרישה, גזר, בטטה ובצל ומאדים למשך 10 דקות. מוסיפים את הדלעת וגרידת התפוז וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא. טוחנים בעזרת מעבד מזון.
- 3. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים את השמנת, הליקר והתבלינים, מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים.