פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק כתום עם תפוזים

      מתכון של השף דודו גרינברג מ"מכללת השף"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק כתום עם תפוזים (יח
      מרק כתום עם תפוזים (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • 100 גר' חמאה
      • 500 גר' כרישה
      • 500 גר' גזר
      • 500 גר' דלעת
      • 500 גר' בטטה
      • 500 גר' בצל
      • גרידת תפוז מתפוז אחד
      • 2 כפות ליקר קוואנטרו
      • 1 ליטר מים או ציר ירקות
      • 300 מ"ל שמנת מתוקה
      • פלפל לבן
      • מלח
      • חצי כפית אגוז מוסקט
      • 4 ענפי טימין

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים כרישה, גזר, בטטה ובצל ומאדים למשך 10 דקות. מוסיפים את הדלעת וגרידת התפוז וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
      • 2. מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא. טוחנים בעזרת מעבד מזון.
      • 3. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים את השמנת, הליקר והתבלינים, מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -