מרק ירקות כתומים בניחוח אסיאתי
מתכון של השף אבינועם בן מוחה, באדיבות רשת "קפה קפה". מרק קטיפתי בעל ניחוח אסיאתי עשיר בבטא קרוטן ובנוגדי חמצון
מצרכים
- ג'ינג'ר חצי אצבע, כ- 40 גר'
- שום 10 שיניים קלופות
- בצל 4 בצלים
- גזר 10 גזרים
- דלעת 1 ק"ג דלעת
- בטטה 2 בטטות קטנות
- טימין - - 5 ענפים
- קארי 2 כפות
- חלב קוקוס 1 פחית 400 מל
- מלח + פילפל לפי הטעם
- שמן זית 100 מ"ל
אופן ההכנה
- 1. מזהיבים את שיני השום והג'ינג'ר בשמן הזית, מוסיפים את הבצל עד לריכוך, כעת מוסיפים לסיר את הירקות הכתומים בהדרגתיות. (רצוי שיהיו חתוכים לקוביות קטנות מקצר את משך הבישול).
- 2. לריכוך חלקי, חשוב לערבב כל העת. את אבקת הקארי והטימין נוסיף גם כן. נכסה את הירקות במים ועוד 2 ס"מ מעליהם.
- מכסים את הסיר במים עד שהמים רותחים, אז יש להסיר את המכסה ומבשלים עד לריכוך מושלם של הירקות.
- 3. מכבים את האש, מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק מאוד.
- המרק צריך להיות מאוד מחיתי וסמיך ובעזרת חלב הקוקוס נגיע למרקם הרצוי.
- נתקן טעמים במלח ופלפל.
- ניתן לקשט את המרק בזרעי חמנייה קלויים ובענף טימין רענן.