פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק ירקות כתומים בניחוח אסיאתי

      מתכון של השף אבינועם בן מוחה, באדיבות רשת "קפה קפה". מרק קטיפתי בעל ניחוח אסיאתי עשיר בבטא קרוטן ובנוגדי חמצון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק ירקות כתומים של רשת קפה קפה (יח
      מרק ירקות כתומים של רשת קפה קפה (יח"צ)

      מצרכים

      • ג'ינג'ר – חצי אצבע, כ- 40 גר'
      • שום – 10 שיניים קלופות
      • בצל – 4 בצלים
      • גזר – 10 גזרים
      • דלעת – 1 ק"ג דלעת
      • בטטה – 2 בטטות קטנות
      • טימין - - 5 ענפים
      • קארי – 2 כפות
      • חלב קוקוס –1 פחית 400 מל
      • מלח + פילפל – לפי הטעם
      • שמן זית – 100 מ"ל

      אופן ההכנה

      • 1. מזהיבים את שיני השום והג'ינג'ר בשמן הזית, מוסיפים את הבצל עד לריכוך, כעת מוסיפים לסיר את הירקות הכתומים בהדרגתיות. (רצוי שיהיו חתוכים לקוביות קטנות – מקצר את משך הבישול).
      • 2. לריכוך חלקי, חשוב לערבב כל העת. את אבקת הקארי והטימין נוסיף גם כן. נכסה את הירקות במים ועוד 2 ס"מ מעליהם.
      • מכסים את הסיר במים עד שהמים רותחים, אז יש להסיר את המכסה ומבשלים עד לריכוך מושלם של הירקות.
      • 3. מכבים את האש, מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק מאוד.
      • המרק צריך להיות מאוד מחיתי וסמיך ובעזרת חלב הקוקוס נגיע למרקם הרצוי.
      • נתקן טעמים במלח ופלפל.
      • ניתן לקשט את המרק בזרעי חמנייה קלויים ובענף טימין רענן.

      מתכונים נוספים

      מרק ירקות כתומים בניחוח אסיאתי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -