מרק ירקות כתומים בניחוח אסיאתי

מתכון של השף אבינועם בן מוחה, באדיבות רשת "קפה קפה". מרק קטיפתי בעל ניחוח אסיאתי עשיר בבטא קרוטן ובנוגדי חמצון

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מרק ירקות כתומים של רשת קפה קפה.
מרק ירקות כתומים של רשת קפה קפה

מצרכים

  • ג'ינג'ר – חצי אצבע, כ- 40 גר'
  • שום – 10 שיניים קלופות
  • בצל – 4 בצלים
  • גזר – 10 גזרים
  • דלעת – 1 ק"ג דלעת
  • בטטה – 2 בטטות קטנות
  • טימין - - 5 ענפים
  • קארי – 2 כפות
  • חלב קוקוס –1 פחית 400 מל
  • מלח + פילפל – לפי הטעם
  • שמן זית – 100 מ"ל

אופן ההכנה

  • 1. מזהיבים את שיני השום והג'ינג'ר בשמן הזית, מוסיפים את הבצל עד לריכוך, כעת מוסיפים לסיר את הירקות הכתומים בהדרגתיות. (רצוי שיהיו חתוכים לקוביות קטנות – מקצר את משך הבישול).
  • 2. לריכוך חלקי, חשוב לערבב כל העת. את אבקת הקארי והטימין נוסיף גם כן. נכסה את הירקות במים ועוד 2 ס"מ מעליהם.
  • מכסים את הסיר במים עד שהמים רותחים, אז יש להסיר את המכסה ומבשלים עד לריכוך מושלם של הירקות.
  • 3. מכבים את האש, מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק מאוד.
  • המרק צריך להיות מאוד מחיתי וסמיך ובעזרת חלב הקוקוס נגיע למרקם הרצוי.
  • נתקן טעמים במלח ופלפל.
  • ניתן לקשט את המרק בזרעי חמנייה קלויים ובענף טימין רענן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully