וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד בציפוי פריך

עוגת שוקולד אגוזים בחושה ומהירה שהשוס האמיתי שלה הוא בציפוי הפריך

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

עוגת שוקולד בחושה עם אגוזים של רות אוליבר. יח"צ, דרור עינב
עוגת שוקולד בחושה עם אגוזים של רות אוליבר/יח"צ

מצרכים למתכון

  • לתבנית קוטר 24 ס"מ:
  • לבצק:
  • 6 ביצים מופרדות (חלמונים וחלבונים)
  • 300 גרם סוכר
  • 6 כפות קמח
  • 6 כפות שמן (לא ניתן להחליף את השמן בחמאה)
  • 6 כפות סוכר
  • גרדה מ-1 לימון
  • 100 גרם קוקוס
  • 100 גרם שוקולד קצוץ
  • 100 גרם אגוזי מלך פקאן קצוצים דק
  • לציפוי שוקולד:
  • 35 גרם שמן
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקציפים חלבונים עם 200 גרם סוכר לקצף יציב, ומעבירים לקערה.
  • 3. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים חלמונים עם 100 גרם סוכר לקצף תפוח, מוסיפים לקצף החלמונים שמן וקמח, מקפלים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה, מוסיפים קצף חלבונים ומקפלים יחד, מוסיפים גרדת לימון, קוקוס, שוקולד ואגוזים, ומקפלים בעדינות להטמעתם בתערובת.
  • 4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים, ומצננים.
  • 5. מכינים את הציפוי (ניתן לוותר על הציפוי, ולקשט באבקת סוכר): בכלי באן מארי ממיסים יחד שוקולד חלב ושוקולד לבן, מוסיפים אגוזים, מערבבים ומקררים מעט. כשהתערובת פושרת וסמיכה, יוצקים אותה על העוגה, ומצננים.
  • 6. העוגה נשמרת מצוין עם הציפוי גם מחוץ למקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully