עוגת שוקולד אישית חמה ופשוטה
עוגת שוקולד פשוטה מאוד שדורשת בסך הכל 10 דקות בתנור ומשתלבת נהדר עם גלידת וניל קרה או מעט קצפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 250 גרם שוקולד מריר איכותי (2 אריזות וחצי)
- 200 גר חמאה (חבילה גדולה)
- 200 גר סוכר (כוס)
- 5 ביצים
- 30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)
- 80 גרם קורנפלור (8 כפות)
- להגשה:
- גלידה וניל/קצפת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
- 2. ממיסים שוקולד וחמאה על בין מארי (ב'קערה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל.
- 3. בקערה נוספת מערבבים במטרפה ידנית ביצים וסוכר.
- 4. מוסיפים את השוקולד והחמאה לתוך תערובת הביצים, מערבבים לתערובת אחידה.
- 5. מנפים פנימה את אבקת הקקאו והקורנפלור. מערבבים למסה חלקה ואחידה.
- 6. משמנים כלים אישיים- כלים לסופלה, רינגים או קוקוטים חד פעמיים.
- 7. יוצקים את המסה של העוגה לתוך הכלים עד ל3/4 גובה ואופים במשך 10 דקות. מגישים חם עם גלידה או קצפת.