טראפלס שוקולד מריר 70% עם וויסקי
מתכון באדיבות 'שוקולדים בעבודת יד של יעל מילשטיין'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גר' שמנת מתוקה 32%
- 400 גר' שוקולד מריר קצוץ (70% מוצקי קקאו לפחות) בקערה
- 30 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
- ¼ כוס וויסקי (60 מ"ל) או כל סוג אלכוהול שאתם אוהבים
- לציפוי:
- אבקת קקאו הולנדי או אבקת נוגט, פרורי אגוזים וכו'
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן להרתיח את השמנת המתוקה, לצקת על השוקולד הקצוץ שבקערה, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף את החמאה הרכה ושוב לערבב לתערובת חלקה.
- 2. להוסיף את הוויסקי, לקרר עד שהתערובת מתקשה מעט כחצי שעה במקרר תוך כדי בחישה נמרצת מדי 5 דקות על מנת למנוע גושים בתערובת.
- 3. כשהתערובת מגיעה למרקם של משחה להעביר את כולה לשקית זילוף (רצוי חד פעמית) וליצור כדורים קטנים על מגש מרופד בנייר אפיה.
- 4. לקרר שוב במקרר כחצי שעה, לגלגל ביד לכדורים ולטבול באבקת הקקאו.