פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות דגים ויוגורט

      מחפשים מנת דגים קלה להכנה, וגם עדינה ואלגנטית לאכילה? השף דן זוארץ ממסעדת "דלידה" שבתל אביב מכין קציצות דגים מיוחדות, המוגשות עם יוגורט חמצמץ.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      ארוחת החג של מסעדת דלידה (נמרוד סונדרס)
      ארוחת החג של מסעדת דלידה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1/2 ק"ג פילה דג לבן
      • 1 שן שום
      • 1/2 פלפל ירוק חריף
      • 3 פלפל שושקה
      • צרור כוסברה
      • 2 ביצים
      • 3 כפות פירורי לחם
      • קורט מלח
      • לציר
      • עצמות דג
      • צרור סלרי
      • 5 בצלים לבנים
      • 2 עגבניות
      • 1 לימון
      • צרור טימין
      • חופן זרעי אניס
      • 2 כפות יוגורט בקר
      • 3 פלפלי שושקה קלויים (אפשר לקלות בחום של כ-180 מעלות כחצי שעה בתנור עם שמן זית)
      • להגשה:
      • כוסברה
      • 1 צ'ילי טרי חתוך לקוביות

      אופן ההכנה

      • 1. לקציצות: טוחנים ביחד פילה דג לבן עם שן שום, פלפל ירוק חריף, 3 פלפלי שושקה, כוסברה, ביצים, פירורי לחם ומלח. מעבירים למקרר לכשעה, להתגבשות התערובת.
      • 2. מכינים מהתערובת קציצות במשקל של כ-35 גרם.
      • 3. לציר: מחממים 2 ליטר מים בסיר גדול עם צרור סלרי, 5 בצל לבן, 2 עגבניות חצויות, לימון חצוי, צרור טימין וחופן זרעי אניס.
      • 4. מכניסים עצמות דג שטופות לתנור לחום גבוה וברגע שמשחימות מעבירים אותן למי הבישול לחצי שעה. מסננים ומצמצמים כשעה נוספת.
      • 5. צורבים על מחבת 3 קציצות משני הצדדים, מוסיפים כוס ציר דגים ושתי כפות יוגורט בקר, ומעט מים.
      • 6. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את פלפלי השושקה הקלויים. מגישים עם עלי כוסברה טריים וצ'ילי טרי חתוך לטבעות.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -