קציצות דגים ויוגורט
מחפשים מנת דגים קלה להכנה, וגם עדינה ואלגנטית לאכילה? השף דן זוארץ ממסעדת "דלידה" שבתל אביב מכין קציצות דגים מיוחדות, המוגשות עם יוגורט חמצמץ.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 1/2 ק"ג פילה דג לבן
- 1 שן שום
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 3 פלפל שושקה
- צרור כוסברה
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- קורט מלח
- לציר
- עצמות דג
- צרור סלרי
- 5 בצלים לבנים
- 2 עגבניות
- 1 לימון
- צרור טימין
- חופן זרעי אניס
- 2 כפות יוגורט בקר
- 3 פלפלי שושקה קלויים (אפשר לקלות בחום של כ-180 מעלות כחצי שעה בתנור עם שמן זית)
- להגשה:
- כוסברה
- 1 צ'ילי טרי חתוך לקוביות
אופן ההכנה
- 1. לקציצות: טוחנים ביחד פילה דג לבן עם שן שום, פלפל ירוק חריף, 3 פלפלי שושקה, כוסברה, ביצים, פירורי לחם ומלח. מעבירים למקרר לכשעה, להתגבשות התערובת.
- 2. מכינים מהתערובת קציצות במשקל של כ-35 גרם.
- 3. לציר: מחממים 2 ליטר מים בסיר גדול עם צרור סלרי, 5 בצל לבן, 2 עגבניות חצויות, לימון חצוי, צרור טימין וחופן זרעי אניס.
- 4. מכניסים עצמות דג שטופות לתנור לחום גבוה וברגע שמשחימות מעבירים אותן למי הבישול לחצי שעה. מסננים ומצמצמים כשעה נוספת.
- 5. צורבים על מחבת 3 קציצות משני הצדדים, מוסיפים כוס ציר דגים ושתי כפות יוגורט בקר, ומעט מים.
- 6. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את פלפלי השושקה הקלויים. מגישים עם עלי כוסברה טריים וצ'ילי טרי חתוך לטבעות.