קציצות דגים ויוגורט

מחפשים מנת דגים קלה להכנה, וגם עדינה ואלגנטית לאכילה? השף דן זוארץ ממסעדת "דלידה" שבתל אביב מכין קציצות דגים מיוחדות, המוגשות עם יוגורט חמצמץ.

מתכון מאת: דן זוארץ, מערכת וואלה!
ארוחת החג של מסעדת דלידה. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של מסעדת דלידה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 ק"ג פילה דג לבן
  • 1 שן שום
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 3 פלפל שושקה
  • צרור כוסברה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • קורט מלח
  • לציר
  • עצמות דג
  • צרור סלרי
  • 5 בצלים לבנים
  • 2 עגבניות
  • 1 לימון
  • צרור טימין
  • חופן זרעי אניס
  • 2 כפות יוגורט בקר
  • 3 פלפלי שושקה קלויים (אפשר לקלות בחום של כ-180 מעלות כחצי שעה בתנור עם שמן זית)
  • להגשה:
  • כוסברה
  • 1 צ'ילי טרי חתוך לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. לקציצות: טוחנים ביחד פילה דג לבן עם שן שום, פלפל ירוק חריף, 3 פלפלי שושקה, כוסברה, ביצים, פירורי לחם ומלח. מעבירים למקרר לכשעה, להתגבשות התערובת.
  • 2. מכינים מהתערובת קציצות במשקל של כ-35 גרם.
  • 3. לציר: מחממים 2 ליטר מים בסיר גדול עם צרור סלרי, 5 בצל לבן, 2 עגבניות חצויות, לימון חצוי, צרור טימין וחופן זרעי אניס.
  • 4. מכניסים עצמות דג שטופות לתנור לחום גבוה וברגע שמשחימות מעבירים אותן למי הבישול לחצי שעה. מסננים ומצמצמים כשעה נוספת.
  • 5. צורבים על מחבת 3 קציצות משני הצדדים, מוסיפים כוס ציר דגים ושתי כפות יוגורט בקר, ומעט מים.
  • 6. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את פלפלי השושקה הקלויים. מגישים עם עלי כוסברה טריים וצ'ילי טרי חתוך לטבעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully