וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג במחבת עם עגבניות וזיתים

אבי ביטון אוהב מנות מורכבות, אבל הכי נהנה להכין ארוחות מהירות, בתוך עשר דקות. הפעם הוא מבשל מנה ים תיכונית שמוכנה תוך דקות ספורות ועושה מקסימום רושם.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה, יח"צ

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 5 כפות שמן זית
  • פילה מוסר ים
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 עגבניות קצוצות לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כפית סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 גבעולים קצוצים של עשבי תיבול שאוהבים: כוסברה ו/או פטרוזיליה
  • 7-8 זיתי טאסוס מגולענים (אפשר גם קלמטה או סוג אחר שאוהבים)
  • כף שמן זית
  • להגשה: עשבי תיבול קצוצים, פרוסת לחם ושמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת, ומוסיפים פנימה את פילה הדג, כאשר הצד עם העור פונה כלפי מטה. צולים 3-4 דקות מכל צד, ומתבלים עם פלפל שחור ומלח.
  • 2. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, השום והסוכר.
  • 3. מבשלים כדקה, ומוסיפים מיץ לימון טרי, עשבי תיבול קצוצים וזיתים.
  • 4. מוסיפים כף שמן זית, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
  • 5. מגישים: מסדרים את הרוטב בצלחת, מניחים מעל את הדג, מזלפים מעט שמן זית, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים עם פרוסת לחם.
  • הדגים החריפים של מירי רגב

  • קציצות דגים הולנדיות

  • דפי אורז במילוי דגים

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • סלט "כל העגבניות"

  • בול טונה וירוקים

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • סלט אטריות רענן

  • פסטה עם קרעי דג

  • ספגטי פרימוורה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully