דג במחבת עם עגבניות וזיתים
אבי ביטון אוהב מנות מורכבות, אבל הכי נהנה להכין ארוחות מהירות, בתוך עשר דקות. הפעם הוא מבשל מנה ים תיכונית שמוכנה תוך דקות ספורות ועושה מקסימום רושם.
(בבושקה, יח"צ)
מחשבון המרות
- למנה אחת:
- 5 כפות שמן זית
- פילה מוסר ים
- מלח ופלפל שחור
- 4 עגבניות קצוצות לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- כפית סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 5 גבעולים קצוצים של עשבי תיבול שאוהבים: כוסברה ו/או פטרוזיליה
- 7-8 זיתי טאסוס מגולענים (אפשר גם קלמטה או סוג אחר שאוהבים)
- כף שמן זית
- להגשה: עשבי תיבול קצוצים, פרוסת לחם ושמן זית
- 1. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת, ומוסיפים פנימה את פילה הדג, כאשר הצד עם העור פונה כלפי מטה. צולים 3-4 דקות מכל צד, ומתבלים עם פלפל שחור ומלח.
- 2. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, השום והסוכר.
- 3. מבשלים כדקה, ומוסיפים מיץ לימון טרי, עשבי תיבול קצוצים וזיתים.
- 4. מוסיפים כף שמן זית, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
- 5. מגישים: מסדרים את הרוטב בצלחת, מניחים מעל את הדג, מזלפים מעט שמן זית, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים עם פרוסת לחם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה