וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מדיאריקה קרואטית

המדיאריקה (בתרגום חופשי: ההונגריה הקטנה או המתוקה) היא עוגת שכבות עשויה בצק פריך וקרם חלב מבושל עם שוקולד. הוורסיה הקרואטית לעוגת הדובוש המפורסמת

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגת שכבות קרואטית מדיאריקה. מירב שיינר, מערכת וואלה
עוגת שכבות קרואטית מדיאריקה/מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 550 גרם קמח (4 כוסות)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 2 חלבונים
  • 220 גרם שמנת מתוקה (1 כוס פחות כף)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 170 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • למילוי (קרם)
  • 800 גרם חלב ( 1/3 3 כוסות)
  • 50 גרם קמח ( 5 כפות)
  • 20 גרם קקאו (2 כפות)
  • 180 גרם סוכר (1 כוס פחות כף)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • לציפוי
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לערבל. מוסיפים את החלבונים בהדרגה תוך כדי ערבול.
  • 2. מחליפים לבלון הקצפה ומוסיפים את השמנת. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה אחידה וקרמית. מחזירים שוב לוו גיטרה ומוסיפים בשתי פעימות את הקמח ואבקת האפיה עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 3. הכנת הקרם: בקערה בינונית מערבבים רבע מכמות החלב (קצת פחות מכוס) עם הקמח והקקאו. מערבבים היטב על מנת למנוע היווצרות גושים בתערובת.
  • 4. לסיר בינוני מכניסים את יתרת החלב עם הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת החלב והקמח. מנמיכים את האש ומערבבים כ-5 דקות עד שהתערובת נעשית סמיכה ומבעבעת.
  • 5. מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. ממתינים דקה ואז מערבבים היטב עד להמסה. מוסיפים גם את החמאה וממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם חלק ומבריק.
  • 6. יוצקים את הקרם לכלי שטוח ועוטפים בניילון נצמד ישירות על הקרם. מכניסים למקרר ל- 2-3 שעות עד שהקרם קר לגמרי.
  • 7. אפיית הבצק: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-5 חלקים שווים. מניחים נייר אפיה על גבי משטח העבודה ומפדרים קלות בקמח. מרדדים את הבצק לגודל 25 35x ס"מ ומעבירים על גבי תבנית האפיה (עם הנייר). ממשיכים כך עם כל חלקי הבצק בשיטת הסרט הנע.
  • 8. אופים את הבצק המרודד, שתי תבניות בכל פעם, בחום של 170 מעלות כ-15 דקות. הבצק מוכן כאשר השוליים מתחילים לקבל צבע זהוב כהה. חשוב לא לאפות מדי ולא להגיע לשוליים כהים. הבצק ימשיך להיאפות עד שהתבנית תתקרר. כל יריעות הבצק צריכות להתקרר ולהתייצב לפני הרכבת העוגה.
  • 9. הרכבת העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים יריעת בצק מוכנה בתחתית התבנית ומעליה יוצקים קרם באופן שווה. ממשיכים כך עם כל היתר. את שכבת הבצק האחרונה לא מצפים בקרם. מכניסים את העוגה למקרר (ללא כיסוי) וניגשים להכין את הזיגוג.
  • 10. הזיגוג: מכניסים את השוקולד, החמאה והשמן לקערה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים (באן מארי) ושומרים על אש נמוכה. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק. מכבים את האש ומסירים את הקערה שמעל לסיר. ממשיכים לערבב עד שהזיגוג מצטנן. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל את הזיגוג. משטחים באופן שווה ויוצרים דוגמת פסים לרוחב. מחזירים למקרר ללא כיסוי.
  • 11. הגשה: מומלץ לאפשר לעוגה לנוח 12-24 שעות במקרר. בזמן המנוחה הארוך יתמזג הקרם אל שכבות הבצק והעוגה תתייצב באופן מוחלט. כך מתקבל מראה מרשים של 11 שכבות דקות ויפות. לאלו שאינם מסוגלים להתאפק, ניתן להגיש לאחר 3 שעות, אז יהיה לעוגה מרקם פירורי עם קרם רך ומראה נמוך יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully