נושאים חמים

אורנגולושקה

מאפה שמרים הונגרי מפואר שמורכב מעיגולי בצק קטנטנים משובצים בחמאה ואגוזים

צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: עומרי מלכה

מצרכים

  • לתבנית קוגלהוף או סיר פלא
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 קוביית שמרים טריים (או 2 כפות שמרים יבשים)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למילוי אגוזים:
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • צימוקים (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  • 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם שאר הסוכר ותערובת השמרים ומערבבים מעט. מוסיפים את החלמונים, המלח והחמאה ומתחילים ללוש (אפשר באמצעות מיקסר עם וו לישה). מוסיפים בהדרגה את שאר החלב הפושר לפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש (בערך 10 דקות לישה).
  • 3. מקמחים את כדור הבצק מעט ומניחים לו לתפוח בקערה מכוסה מגבת עד להכפלת הנפח (בערך שעה תלוי בטמפ'). בינתיים מערבבים את אגוזי המלך הטחונים עם הסוכר וגרידת הלימון.
  • 4. מוציאים את כדור הבצק ומחלקים ל-3 חלקים. לוקחים את החלק הראשון (השאר משאירים מכוסה) ומרדדים לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (אפשר עם כוס של שוט, ורה מעדיפה כוס מרובעת). משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה ומסדרים בתחתית שכבה ראשונה של עיגולי בצק שטוחים צמודים זה לזה (ראה סרטון). מברישים את עיגולי הבצק בחמאה ומפזרים באופן אחיד מתערובת האגוזים והסוכר (אם רוצים מפזרים מעל צימוקים). מכסים בשכבת בצק נוספת מרודדת שקורצה לעיגולים. ממשיכים עם עם שאר הבצק, החמאה והאגוזים וממשיכים לסדר בשכבות.
  • 5.מסיימים בחמאה ואגוזים, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (בערך 30-40 דקות).
  • 6. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. כשהבצק סיים את התפיחה השניה מכניסים לתנור ל30-35 דקות או עד שהמאפה נראה תפוח וזהוב.
  • 7. הופכים מעל צלחת הגשה יפה ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת