- 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם שאר הסוכר ותערובת השמרים ומערבבים מעט. מוסיפים את החלמונים, המלח והחמאה ומתחילים ללוש (אפשר באמצעות מיקסר עם וו לישה). מוסיפים בהדרגה את שאר החלב הפושר לפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש (בערך 10 דקות לישה).
-
- 3. מקמחים את כדור הבצק מעט ומניחים לו לתפוח בקערה מכוסה מגבת עד להכפלת הנפח (בערך שעה תלוי בטמפ'). בינתיים מערבבים את אגוזי המלך הטחונים עם הסוכר וגרידת הלימון.
-
- 4. מוציאים את כדור הבצק ומחלקים ל-3 חלקים. לוקחים את החלק הראשון (השאר משאירים מכוסה) ומרדדים לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (אפשר עם כוס של שוט, ורה מעדיפה כוס מרובעת). משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה ומסדרים בתחתית שכבה ראשונה של עיגולי בצק שטוחים צמודים זה לזה (ראה סרטון). מברישים את עיגולי הבצק בחמאה ומפזרים באופן אחיד מתערובת האגוזים והסוכר (אם רוצים מפזרים מעל צימוקים). מכסים בשכבת בצק נוספת מרודדת שקורצה לעיגולים. ממשיכים עם עם שאר הבצק, החמאה והאגוזים וממשיכים לסדר בשכבות.
-
- 5.מסיימים בחמאה ואגוזים, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (בערך 30-40 דקות).
-
- 6. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. כשהבצק סיים את התפיחה השניה מכניסים לתנור ל30-35 דקות או עד שהמאפה נראה תפוח וזהוב.
-
- 7. הופכים מעל צלחת הגשה יפה ומגישים.